СРАМ: "Ливърпул" се изгаври с "Манчестър Юнайтед" със 7:0

Тимът на Юрген Клоп записа най-изразителната победа в историята на съперничеството

По света
21:02 - 05 Март 2023
6050
СРАМ: "Ливърпул" се изгаври с "Манчестър Юнайтед" със 7:0

Ливърпул изигра най-добрия си мач през сезона, след като унижи по изключителен начин Манчестър Юнайтед с рекордното 7:0 в голямото дерби от 26-ия кръг на английската Висша лига!

С по два гола за гръмкия успех се отчетоха Коди Гакпо (43' и 50'), Дарвин Нунес (47' и 75') и Мохамед Салах (66' и 83'), а Роберто Фирмино заби последния пирон в ковчега на гостите в 88-ата минута. 

С този резултат мърсисайдци записа най-изразителната победа в историята на съперничеството - 7:0. "Червените дяволи" са губили само още веднъж със същия резултат в лигата - от Блекбърн РОувърс през 1926 година.

Ливърпул стана и първият отбор, който вкарва над 5 попадения срещу Юнайтед с Ерик тен Хаг начело.

"Червените" изиграха безупречен двубой, в който просто всяка една атакана тима завършваше с гол и опасна ситуация. Този мач показа най-добрите страни на 19-кратните шампиони и те загатнаха за познатата си игра от миналия сезон. От своя страна манчестърци не причилиха на отбор,

а играта им през второто полувреме, когато паднаха шест от седемте попадения, може спокойно да се нарече жалка.   

По този начин Ливърпул се доближи на само три точки от Топ 4. В момента мърсисайдци са пети с 42 точки, а четвъртия Тотнъм е с 49, но трябва да се отбележи, че "червените" имат и мач по-малко в аткива си. Ман Юнайтед остава на третата позиция с 49 пункта. За мърсисайдци предстои гостуване на Борнемут, докато "червените дяволи" приемат Реал Бетис в първи 1/8-финален сблъсък от Лига Европа, а след това домакинстват на Саутхемптън в първенството.

"Червените дяволи" са губили само още веднъж със същия резултат в лигата - от "Блекбърн" през 1926 година.