Срам за Байерн!

Третодивизионният Саарбрюкен изхвърли баварците от турнира за Купата на Германия

Спорт
11:25 - 02 Ноември 2023
1812
Срам за Байерн!

Байерн (Мюнхен) загуби шокиращо с 1:2 в гостуването си на третодивизионния Саарбрюкен в мач от 1/16-финалите на Купата на Германия и отпадна от турнира в съвсем ранна фаза.

Томас Мюлер откри резултата за баварците (16'), но Патрик Зонтхаймер изравни в продължението на първото полувреме (45+2'). В последните секунди на мача Марсел Гаус шокира баварците с второ попадение (90+6'), с което изхвърли шампионите от турнира.

Освен срамното отпадане, в Байерн ще трябва да треперят и за състоянието на Матайс де Лихт, който се контузи и напусна принудително още през първото полувреме. С изненадващото поражение бе прекъсната и серията от 13 поредни мача на Байерн без загуба.

Въпреки че Саарбрюкен не се представя особено убедително в Трета лига и отборът е едва на 15-о място, днес тимът поднесе голямата сензация в турнира за Купата на Германия. Байерн пък за пръв път от 23 години отпада от отбор, който не е част от Първа или Втора Бундеслига.

В предишния кръг от турнира Саарбрюкен елиминира друг по-горестоящ отбор - втородивизионния Карслруе, след като го победиха също с 2:1. Баварците пък се бяха справили с аматьорския Пройсен (Мюнстер) и спечелиха с 4:0 като гост.