Срамота! Косово отказа България от европейското насред София

Новобранците в европейския футбол ни обърнаха 3:2 в последната минута

У нас
23:42 - 10 Юни 2019
5382
Срамота! Косово отказа България от европейското насред София

България допусна срамна загуба от Косово с 2:3 в квалификация за Евро 2020 и на практика остана без шансове за класиране на финалите. Новобранците във футбола, членове на ФИФА и УЕФА от едва три години, играха доста по-смело в голяма част от мача, като първо поведоха в резултата, а след това успяха да обърнат от 1:2 и да вземат трите точки насред София. Така след четири мача националният отбор остава на последното място в своята група, а тепърва има два мача с големия фаворит Англия.

Нашите започнаха доста плахо и гостите успяха да се възползват още с първите си опасни атаки. В 14-ата минута Страхил Попов изби лошо центрирана топка и я сложи на тепсия на Рашица, който от овладя и от десетина метра простреля Ники Михайлов. Малко преди края на полувремето българският отбор избухна с добра контра - Галин Иванов отне топката и изведе Ивелин Попов, който проби през центъра и с мощен удар от дъгата опъна мрежата на косоварите - 1:1.

Снимки: Lap.bg

След почивката се усети порив в играта на "лъвовете", който донесе резултат. В 55-ата минута Неделев центрира от корнер и защитникът Кристиян Димитров, който влезе в игра като резерва на почивката, с глава заби топката в мрежата. Това е първи гол за бранителя на Ботев Пловдив във втория му мач с националната фланелка.

Устремът на нашите обаче секна само десетина минути по-късно. В 64-ата минута защитата и вратарят Михайлов увиснаха при центриране и Муричи с глава изравни - 2:2. Изравнителният гол даде криле на косоварите и те се хвърлиха за обрат. Малко по-късно гостите отбелязаха трети гол, който обаче справедливо не бе зачетен заради тънка засада.

В последния четвърт час Косово натисна здраво и направо няколко сериозни пропуски. В продължението на двубоя защитната игра на България сдаде фронта и гостите драматично стигнаха до победата. След поредно центриране отдясно Рашани надскочи своя пазач и промуши топката през ръцете на Михайлов, за да донесе успеха на своя отбор.

България - Косово 2:3

0:1 Рашица 14
1:1 Попов 43
2:1 Димитров 55
2:2 Муричи 64
2:3 Рашани 90+2

България: Михайлов, Стр. Попов, Божиков, Недялков, Горанов, Костадинов, Иванов, Неделев, Ив. Попов, Десподов, Иса
Треньор: Красимир Балъков

Косово: А. Мурич, Войвода, Кололи, Рахмани, Алити, Вока, Халими, Целина, Ращица, Жегрова, В. Муричи
Треньор: Бернар Шаланд

Стадион: “Васил Левски”, София
Съдия: Мадс-Кристофен Кристоферсен (Дания)