Среднощна мълния в Lupa.bg: Нагелсман поема спешно ЦСКА срещу €60 000 на месец!

Ръководството сменя сърбина Саша Илич с немския специалист, който беше уволнен от Байерн

Спорт
00:08 - 01 Април 2023
61539
Среднощна мълния в Lupa.bg: Нагелсман поема спешно ЦСКА срещу €60 000 на месец!

Малко след полунощ дойде голяма новина от лагера на ЦСКА - сърбинът Саша Илич вече не е треньор на армейците, научи Lupa.bg. Сменя го младият немски специалист Юлиан Нагелсман, който беше уволнен преди малко повче от седмица от Байерн Мюнхен.

Собственикът на червените - Гриша Ганчев, не бил доволен от играта на 31-кратните шампиони на България и поискал повече атрактивност и ефективност в битката за титлата. След като разбрал за уволнението на 35-годишният Нагелсман, което учуди доста хора в Германия, въпреки че баварците отстраниха ПСЖ в Шампионската лига и продължават да имат шансове на няколко фронта, бизнесменът се обадил на Стойчо Стоилов, който има доста силни позиции в Бундеслигата. Ганчев настоял Стоилов да се свърже с младия специалист и да разбере при какви условия би дошъл у нас да работи.

Двете страни провели тайна среща в Мюнхен, след което си стиснали ръцете. Юлиан Нагелсман обещал, че ще изведе ЦСКА до бленуваната титла. Заплатата на специалиста ще бъде доста по-висока от тази на 45-годишният Саша Илич, който разбрал за уволнението си от телефонно обаждане от сина на Гриша Ганчев - Данаил. Германецът ще прибира по 60 000 евро на месец, като има и включени бонуси за титла и купа.

Нагелсман поискал просторно жилище и да не е в оживената част на София, за да може да се съсредоточи върху работата си, а по-късно днес ще изведе отбора за първа тренировка. Ръководството уредило на мига исканията на Юлиан Нагелсман, който ще подпише в близките дни официално договор за година и половина, с опция за още един сезон. Младият специалист, който не си пада по нощния живот, ще пътува от столичния квартал "Овча купел" с метро - такова е било и другото му изискване. Апартаментът, който ще обитава, е тристаен, а наемът от 1800 лева ще заплаща клуба, естествено.

Саша Илич днес ще се сбогува с футболистите на ЦСКА, след което ще потегли към Сърбия, за да си почине от стреса и напрежението на "Армията". 

ЧЕСТИТ 1-ВИ АПРИЛ, ПРИЯТЕЛИ!