Среща на шампионско ниво: Стоичков и Франческоли

Обиколката на легендарната осмица из Южна Америка продължава

Нещо за четене
12:02 - 16 Август 2022
2370
Среща на шампионско ниво: Стоичков и Франческоли

Христо Стоичков продължава обиколката си в "звездна траектория" в Южна Америка, като след срещите в Бразилия със световните шампиони Ромарио, Бебето, Ривелиньо и Едмилсон, е вече в Буенос Айрес.

Но първата част от мисията там не е с легенда на Аржентина, а с един от най-големите идоли на континента и кумир на цял Уругвай - Енцо Франческоли.

Двамата се срещнаха на стадиона на Ривер Плейт, където уругваецът е нещо като дишащо Божество от плът и кръв - любимец на феновете и дългогодишен лидер и капитан.

Ицо изгледа с 60-годишния Енцо мача на Ривер с Нюелс олд Бойс (4:1) на стадион "Ел Монументал", а след това по традиция подари фланелки на домакина си и получи такива.

Снимките в социалните мрежи са показателни - двамата позират с екипи на Ривер Плейт (с името на Стоичков), на ЦСКА и Марсилия, с които се срещнаха на терена през сезон 1989-90 г. на четвъртфинал в турнира за Купата на европейските шампиони.

Тогава френският първенец елиминира българския с 1:0 в София и 3:1 у дома, Христо игра и в двете срещи от първата минута, а Франческоли влезе като резерва у нас и бе титуляр в Марсилия.