Среща на Желязков в Малтийския орден

Новини
13:42 - 24 Май 2023
2692
Среща на Желязков в Малтийския орден

Българската делегация в Рим проведе среща в седалището на Малтийския орден в центъра на италианската столица, предава специалният пратеник на Lupa.bg в Рим Валерия Йонкова.

На закрита за журналистите среща Великия магистър на Суверенния Малтийски орден фра Джон Дънлап е коментирал темата за войната в Украйна и необходимостта от помощ на демократичния свят за Украйна.

Всички трябва да търсим единно изход от този конфликт, е заявил той и е подчертал, че орденът подпомага бежанците от Украйна на територията на много страни, близо до границите на конфликта.

Председателят на българския парламент Росен Желязков пък е уверил Дънлап, че Народното събрание има решение за подкрепа на Украйна, оказваме пълна подкрепа и нашата позиция е ясно изразена, както по отношение на двустранната помощ, така и за подкрепата на европейските санкции, наложени на Русия. Единните действия на ЕС и НАТО са гарант за възстановяване на справедливостта и по отношение на този конфликт.

В България също така полагаме всички необходим грижи за бежанците от войната, които са над 100 хиляди, е припомнил председателят на Народното събрание.

Седалището на Малтийския орден в центъра на италианската столица

Снимки: Валерия Йонкова