Срещу 100 евро предоставят адрес в Кюстендил за българско гражданство

С двойно гражданство, регистрирани в Общината, са към 15 хиляди, такива са около 15% от включените в избирателните списъци за предстоящия на 2 април вот

Новини
18:11 - 26 Март 2023
3327
Срещу 100 евро предоставят адрес в Кюстендил за българско гражданство

До 100 евро е скочила мизата за прeдоставен адрес за кандидатстване за българско граданство с регистрация в Кюстендил, казаха хора, които съдействат за такава процедура. Желаещите да предоставят адреса си са намалели драстично - намялял е капацитетът за града и съставните села.

Преди 10-15 години се плащало по 50 лева на собственика на имота, предоставил адреса си за регистриране при канддидатстване за българско гражданство. Тогава на един адрес имаше регистрирани над 500 души. 

Сега мизата е скочила до 100 евро заради малкото предлагане на адреси  - просто капацитетът на града се е изчерпал. С двойно гражданство, регистрирани в Общината, са към 15 хиляди, такива са около 15% от включените в избирателните списъци за предстоящия на 2 април вот.

Там, предимно северномакедонците, са записани с две, не с трите, имена.

Прави впечатление това, че последните месеци, откакто отношенията със Северна Македония се влошиха, а в съседната държава антибългарските настроения ескалират, и кандидатстващите за българско гражданство намаляват.