Срещу Ковид-19: Лондон мобилизира 65 000 пенсионирани медици

Британското здравно министерство изпрати молби до лекарите да дадат рамо

Новини
11:54 - 20 Март 2020
1131
Срещу Ковид-19: Лондон мобилизира 65 000 пенсионирани медици

65 000 бивши и пенсионирани лекари и медицински сестри в Лондон се включват в битката срещу Ковид-19. Британското министерство на здравеопазването изпрати писма до тях с молба да се завърнат "на фронта". 

Ходът на здравното министерство последва обещанието на правителството да гарантира, че всички болници ще разполагат с достатъчно защитно оборудване и вентилатори. В Шотландия отправиха молба към всички, които по някаква причина са напуснали здравеопазването през последните три години, да преосмислят завръщането си в редиците на бранша.

Студентите по медицина, които са последна година и онези, които се подготвят за медицински сестри, също са в плановете на правителството за предоставяне на временна работа. В момента се обсъжда предложение Великобритания да последва примера на Дания, където правителството обеща да покрие 75 процента от заплатите в частните компании за три месеца, ако те от тяхна страна обещаят да не уволняват работници.

Министърът на финансите Риши Сунак се очаква днес да оповести пакет от субсидии за защита на милиони работни места. Много фирми предупреждават, че са пред фалит и се налага закриване на работни места. Всички училища днес ще затворят врати.