Срутената сграда в центъра на София – собственост на политик?

Новини
14:02 - 21 Април 2022
11243
Срутената сграда в центъра на София –собственост на политик?

Срутената върху улица „Асен Златарев“ в центъра на София сграда при строително-монтажни дейности е свързвана с името на бившия депутат от „Атака“ и екс областен управител на София-област Николай Пехливанов, научи Lupa.bg от живеещи в район „Оборище“.

Днес сутринта над 15 тона бетон от фасадата на предвидената за събаряне постройка се изсипаха върху тротоара и улицата, а видео от инцидента, разпространено във Фейсбук групата „За Оборище“ показа, че дивотията е сътворена от неадекватните действия на оператора на строителния кран. Цяло чудо е, че няма жертви и пострадали при срутването на фасадата.

На мястото на предвидената за разрушаване сграда на ул. „Асен Златарев“ е предвидено да изникне модерна жилищна кооперация, а апартаментите в нея вече се разпродават на „зелено“ при цена между 5 300 и 6000 евро за квадратен метър застроена площ.

Твърди се, че инвеститор в бизнес начинанието е бившия депутат от „Атака“ Николай Пехливанов. 50-годишният предприемач е строителен инженер и развива успешен бизнес в сферата на недвижимите имоти. Пехливанов обитава огромна къща на ул. „Оборище“, а живеещите в района твърдят, че той е неформален собственик и на други престижни сгради в идеалния център на София.

По всяка вероятност Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) ще наложи финансова санкция на строителната фирма след допуснатия гаф, който можеше да доведе до огромна трагедия. Законът предвижда санкция от 5000 до 50 000 лв.