Стачки на летищен персонал отмениха стотици полети за Италия

Министърът на транспорта Матео Салвини призова стачкуващите да проявят "здрав разум", за да "не навредят на милиони други работници и туристи"

Новини
17:40 - 16 Юли 2023
2714
Стачки на летищен персонал отмениха стотици полети за Италия

Стачка на летищния персонал отмени стотици полети в цяла Италия. Засегнати са 250 000 пътници в една от най-желаните туристически дестинации в света.

Около 1000 вътрешни и международни полета бяха отменени в резултат на стачката на наземния персонал, който настоява за нов колективен договор, шест години след изтичането на предишния.

Стачката е от 10:00 ч. до 18:00 ч. местно време. На летището в Рим бяха отменени около 200 полета, съобщиха властите. Полетите на компанията Malta Air, която извършва трансфери за популярни нискобюджетни превозвачи, също бяха засегнати, след като пилотите се присъединиха към протеста.

На летищата в Милано бяха отменени около 150 полета, докато десетки други бяха приземени в Торино и Палермо. Министърът на транспорта Матео Салвини призова стачкуващите да проявят "здрав разум", за да "не навредят на милиони други работници и туристи".