Сталоун пише сценария за „Роки“ 7

Епизодът се явява предистория на поредицата

Култура
17:40 - 04 Септември 2024
887
Сталоун пише сценария за „Роки“ 7

Силвестър Сталоун е започнал да пише сценария за седма част на „Роки“, която ще е предистория на поредицата, съобщи актьорът в британския подкаст Inspire Me.

„Предисторията на „Роки“ е много важна за мен. Вече съм написал няколко страници на сценария“, разкрива Сталоун в подкаста. Според актьора главният герой на франчайза, боксьорът Роки Балбоа, ще бъде на 17 години, а бъдещата му съпруга Ейдриън - на 15. Заедно с приятеля на Роки, Поли, героите ще се преместят в нов квартал. Балбоа ще бъде „лошият“, а самата история ще напомня на анимационния филм на „Дисни“ „Лейди и Скитника“, но с „истински хора“. 

Сталоун е на 30 години през 1976 г., когато излиза първият филм. Това означава, че предисторията ще се развива около 10 години преди събитията в оригинала.

Роки Балбоа е главният герой на едноименния франчайз.

Той е самоук боксьор, който преодолява препятствията, за да стане професионален спортист. Ейдриън е по-малката сестра на неговия приятел Поли, която по-късно става негова съпруга. Франчайзът „Роки“ включва шест филма за боксьора, в които Сталоун изпълнява главната роля и е сценарист. В четири от филмите той е и режисьор.

Сталоун бе номиниран за „Оскар“ за ролята си на Роки Балбоа в първия филм от франчайза, но не печели приза. Поредицата "Роки" има общо 12 номинации за "Оскар", от които печели 3 - за режисура, сценарий и монтаж.