Стамен Белчев: Реалната цел ни е Купата на България

Много промени на този етап няма да са полезни, заяви новият треньор на ЦСКА

Спорт
11:05 - 16 Април 2024
1273
Стамен Белчев: Реалната цел ни е Купата на България

Новият старши треньор на ЦСКА Стамен Белчев даде първата си пресконференция при третото си завръщане начело на „червените“. Той призна, че ще направи размествания в отбора на база това как иска да изглежда ЦСКА.

Специалистът смята, че много промени на този етап няма да са полезни. Белчев призна, че има проблем с крилата и заяви, че реалната цел за "армейците" трябва да е спечелването на Купата и класирането за Лига Европа.

„Има разлика от последния път. Аз съм в кухнята на ЦСКА, така че обстановката ми е позната и знам с какво се сблъсквам. Никога няма да коментирам мой предшественик. Имам някои неща, които ще променя спрямо моята философия за футбола. Знам с какво разполагам и с какво се захващам. Мисля на този етап да бъда полезен“, каза Белчев.

„Разликата с Лудогорец е голяма, но ще излизаме всеки мач за победа и накрая ще правим сметките. Целта е Купата и да играем в Лига Европа“, допълни той.

„Много ще е трудно да станем шампиони. Реалната цел е Купата. ЦСКА винаги се бори за най-високото. Искаме да спечелим Купата на България“, заяви още Белчев.

Той разкри, че ще направи размествания в отбора и ще иска ЦСКА да изглежда така, както той желае.

Относно мача за купата срещу Ботев той заяви: "Имаме две тренировки. Надявам се всички да са здрави. Ще разчитам на хората, които са в оптимално състояние за момента. Нека промените останат за нас. Няма какви чак толкова големи разлики да се очакват".

„Аз мисля, че много промени няма да бъдат полезни на този етап. Ще направя разместване спрямо моето виждане и как искам да изглежда отбора. Имам днес втора тренировка и утре мач. Надявам се да извлека най-доброто от футболистите и да използвам тези в най-добро състояние".

„Предполагам, че разбирате, че с крила не разполагаме. Няма и от къде да вземем. Ще се справяме с това, което имаме налично и пак казвам ще се опитам да извлека най-доброто от футболистите“.

„В момента, в който водихме преговори, обърнахме внимание на налагането на млади футболисти. Две години работя с тях и се развиват. При всички случаи ще дам шанс на младите, но трябва да си го заслужат. От тях зависи кога ще стане това“, смята новият наставник на "армейците".

„Освен Чорбаджийски и Антонов, имам поглед върху момчетата от втория отбор. Не искам да казвам конкретни имена. Има футболисти, които са близо до договор с клуба. Те трябва да са готови, когато им се даде шанс. С Лазар Туфегджич говорих. В момента, в който съм доволен от работата му, ще го използвам. Не мисля за хора, които им изтичат договорите да не ги използвам. Ще разчитам на всички футболисти. Имаме девет мача до края, дай Боже с финала. Ще дам възможност почти на всички да участват и се надявам да са полезни със своите умения".

„Отношенията ми с ръководството са много добри. Резултатите увеличават договора и го намаляват. Ако има добри игри ръководството ще реши дали да продължа да работя".

„Имаме днес една тренировка, утре сутринта още една тонизираща. Надявам се да нямаме проблеми. Ще разчитам на хората в оптимално добро състояние. Нека това да си остане за нас. Имайте търпението, утре ще видите. Няма какво да очакваме толкова големи разлики".

„Очаквам и съм сигурен, че феновете ще подкрепят отбора. Не е толкова важно мен да подкрепят, а отбора. Искрено разчитам на футболистите, така че хората да останат доволни. Има разлика от това, което беше преди. Каранга е един човек, който се е променил. По-улегнал е, по-зрял и по-полезен. Надявам се и той да осъзнава какви са очакванията на феновете към него и да дава най-доброто си“, заяви Стамен Белчев.

„Не искам да мисля толкова занапред. Искам да сме максимално полезни за клуба. Ръководителите ще решат за мен след края на сезона. Надявам се с работата, която свършим, да продължим да работим и занапред. Най-вероятно ще имам още един помощник, но не бързам. Искам да взема човек, на когото ще му имам доверие“.

„Не искам да коментирам интервюто на Гриша Ганчев. Надявам се да го докажа с работата си. Това, че феновете скандираха името ми, може само да ме радва. Знам какви са очакванията на феновете“.

„Всеки път е мечтан път, когато поемам ЦСКА. Първият път беше много неочакван. Йорданеску отказа. Свалиха ме от автобуса на втория отбор. Всеки път се вълнувам, когато поемем най-големия клуб в България – ЦСКА. Истината е, че в неделя преди обяд ми се обадиха. Аз се бях прибрал в Хасково. Веднага пътувах обратно. Срещнах се с Орманджиев и Филип Филипов. С двамата уговорихме нещата и така се случи. Аз предложих Анатоли Нанков. Познаваме се добре, разбира се. Според мен контузиите не идват от медицинския екип. Може би ще променим някои неща при натоварването, но тези контузии и на Мартин Стойчев, и на Иван Турицов са неприятни, но медицинският екип прави всичко възможно да се справя по най-добрия начин“.

„Зависи от много неща това да се прекрати доминацията на Лудогорец – от постоянство, доверие, работа и позитивизъм. Ръководството трябва да се довери на един треньор изцяло за много работи и нещата ще са много добре“, каза още той.