Станимира Петрова отпадна от Игрите в Токио още на старта

Българката загуби от колумбийката Марсела Йени Ариас Кастанеда

Спорт
08:33 - 26 Юли 2021
1341
Станимира Петрова отпадна от Игрите в Токио още на старта

Станимира Петрова загуби още в първата си среща на Олимпийските игри в Токио и отпадна от турнира. Боксьорката ни падна в категория до 57 кг от колумбийката Марсела Йени Ариас Кастанеда на 1/16-финалите с 2:3 съдийски гласа.

Българката започна добре първата си битка на Олимпийските игри в Токио. Малко по-късно Марсела Йени Ариас Кастанеда вкара няколко тежки удара в тялото и главата на българската боксьорка. Така първата част бе спечелена с 3:2 гласа от колубмийката.

Станимира Петрово започна уверено във втория рунд и нанесе два прави удара в главата на своята съперничка. Кастанеда скъси дистанцията. Българката заложи на контраатаки и успя да пласира успешно десен прав удар. Добра игра с крака на Петрова и осигури добра дистанция и успех във втората част с 3:2 съдийски гласа.

Станимира Петрова вкара дясно и лява кроше в главата на Кастанеда в началото на третия рунд. Колубмийката успя да вкара тежък удар. Размяна на удари задължа двубоя равностоен. Българската боксьорка вкара нови два точни удара и отново се опита да държи дистанция, но това не бе достатъчно и тя загуби и третия рунд с 2:3 съдийски гласа и мача също с 2:3.

“Според мен аз го печелех мача, макар и с малко. Ще гледам мача. Не съм доволна от резултата. Спорно решение на съдията. Няма значение какво е съдийството, важно е на кой вдигат ръката. Не е моята, така че съдийството няма значения. Сега ако ме питат, няма да се занимавам повече с бокс. Не виждам никакъв смисъл да си губя времето, нервите, всичко. Пожелавам на всички мои съотборници, на всички български спортисти успех. Дано останалите да спечелят и да не са с моята съдба", заяви Петрова след поражението.