Станислав Генчев: ЦСКА е печеливш от промяната на дербито

Спорт
15:43 - 30 Август 2024
1177
Станислав Генчев: ЦСКА е печеливш от промяната на дербито

Старши треньорът на Левски Станислав Генчев даде официална пресконференция преди двубоя от 7-ия кръг на Първа лига срещу Спартак (Варна).

"Съмнявам се, че Спартак ще играе по различен начин. Който и треньор да дойде, не може да направи големи промени за два дни. Предполагам, че ще се придържат към същия начин на игра и същите състезатели. Искам от моите футболисти да са концентрирани и да играем нашата игра.

Ако футболистите спазват изискванията ни, ще излезем победители от мача. Единствено Митков няма да е на разположение, защото получи травма. Пламен Андреев днес или най-късно утре ще финализира трансфера си във Фейенорд. Офертата дойде много изненадващо за нас. Трудно можем да реагираме да купим нов вратар. Ако има възможност, ще реагираме, ако пък не - ще разчитаме на вратарите ни", каза той.

"ЦСКА е по-облагодетелстваният отбор от тази промяна на програмата. Имаме три гостувания в следващите ни мачове, но това не ни притеснява. Новият треньор на ЦСКА ще има грубо 7 седмици да работи и да ги вкара в правилния коловоз. Не знам как размениха точно 8-ия и 12-ия кръг. Ще излезем победители от този мач. ЦСКА е печелившият отбор от ситуацията. Мачът трябваше да се играе по програма или още в началото да се вземат мерки, като се знае, че ще има концерт.

Ние и Ботев не сме облагодетелствани. Трудностите сплотяват отбор и фенове. Това при нас ще изиграе положителна роля. Футболистите са тренирали изключително сериозно всяка една седмица. Може би в деня на мача с Хебър да се е получило някакво подценяване. Факт е, че играхме доста под нивото, което изисквам аз. Когато футболистите не дават всичко от себе си, рано или късно ще дойде момент, в който няма да сме победители. Всеки, който тренира и се бори за шанса си, ще получи място като титуляр", добави още той.

"Предполагам, че атмосферата ще е доста добра и стадионът ще бъде пълен. Всички предпоставки за добър мач са налице. Надявам се след мача да не говорим за съдията. Тази пауза ще ни се отрази добре, защото ще имаме спокойствие да поработим повече и да наблегнем на двуразови тренировки. Ще имаме възможност да подобрим някои неща", допълни още той.

"Иван Андонов се завръща в тренировъчния процес от утре. Не разчитаме противникът да е слаб, а ние да играем добре и да сме победители. Може да се отрази негативно или положително смяната на Александър Томаш. Ще излезем с трима централни защитници. Аз нашата система няма да я сменя. Нашите противници трябва да се съобразяват с нас, а не ние с противника", завърши Генчев.