Станислав Генчев: Готови сме

Изходът на мача зависи от нас, заяви наставникът на Левски преди сблъсъка с Локо Сф

Спорт
17:46 - 19 Юли 2024
783
Станислав Генчев: Готови сме

„При всички положения е добре за нас, че познавам голяма част от футболистите на Локомотив София, осем човека са същите, някои от тях аз съм ги селектирал, запознал съм играчите си с качествата им. Смятам, че имаме по-добрия отбор и по-добрите играчи. Изходът на мача е в нашите ръце“, сподели старши треньорът на Левски Станислав Генчев.

Той говори пред медиите преди първия мач за сезона срещу бившия му тим Локомотив София. Двубоят ще се играе в „Надежда“ утре от 21:15 часа.

„Готови сме. Най-хубавото за мен като треньор е, че няма нито един контузен футболист. Алекс Колев имаше съвсем лек проблем, просто пропусна една тренировка. Той беше с националния отбор, нямаше достатъчно време за почивка, просто исках да го предпазя. Всички са на линия и сме готови за първия мач“, продължи той.

„В момента мога да кажа, че нямам дилема, стартовият състав е избистрен в главата ми, освен ако не се случи нещо неприятно на последната тренировка“, добави Генчев.

„Няма развитие с Андреа Христов, не е имало разговори с него“, разкри страши треньорът на Левски.

„Цунами е капитан, лидер. За всеки треньор е добре да има такъв играч, който да играе добре на няколко позиции“, сподели още той.

„Насочили сме селекцията към привличането на централен защитник, защото играем с трима, а имаме толкова, трябва да подсилим конкуренцията, защото може да се стигне до контузия или наказание.“

„В Левски не е необходимо да се поставят цели. Всеки треньор трябва да знае, че отборът се бори за титла и Купа.“

„На мен ми се иска да вкараме колкото се може повече голове, това ще е трудно, наясно съм, че всеки отбор играе дефанзивно срещу Левски, но ми се иска резултатността да бъде добра“, сподели Генчев.

„От Борислав Рупанов специално съм изключително доволен, това е нова позиция за него, но с трима централни защитници се справя много добре. Ще се справи добре, ако се наложи“, разкри специалистът.

„Ако спазваме тактическа дисциплина, тренираме професионално, можем да постигнем всички цели, които сме си поставили.“

„Блясък в очите на футболистите със сигурност има. Има едно разочарование пред тях, че отборът не можа да се класира за европейските турнири и са изпуснали голям шанс“, сподели той.

„Относно дали имаме избистрен дузпаджия, имаме. При мен винаги има два варианта на разборите, защото единият може да го няма. Ще разберат утре играчите, а вие ще видите, ако ни дадат дузпа“, разкри той.

„Изцяло съм концентриран върху това какво трябва да направим, за да тръгнем с победа.“

„За Серкан Юсеин казах, че е много добър футболист, национал на България. Имаме изключително много полузащитници и привличането на още един не стои на дневен ред“, завърши Станислав Генчев.