Станислав Генчев: "Левски" все още не е постигнал нищо

Спорт
18:48 - 09 Август 2024
699
Станислав Генчев: "Левски" все още не е постигнал нищо

Треньорът на „Левски" Станислав Генчев показа, че е здраво стъпил на земята въпреки прекрасния старт в шампионата и трите поредни победи на „сините".

Той говори пред медиите преди срещата с „Крумовград", който води през миналия сезон, и изрази надежда, че тимът може да надгради още в представянето си спрямо мача на „Лаута".

„Досега съм бил винаги доволен как се представя отбора. Футболистите подхождат професионално и нямам забележки. Иска ми се да играем по-добре от мача с „Локо" (Пловдив) и да се поздравим с победа. Няма нищо специално в мача с „Крумовград". Старая се да разузная съперника и да се подготвим максимално добре за сблъсъка

Единствено Лима ще пропусне мача. Всички други са здрави и на линия. Най-голямото удоволствие е да играем пред пълни трибуни. Със сигурност съм един от хората в България, които най-добре познават „Крумовград", знам изискванията, силните и слабите им страни. Те са отличен отбор с отлични изпълнители за нашите стандарти, но ние сме по-добър тим и очаквам да победим.

Със сигурност усещам еуфорията, приятно е, когато хората са въодушевени, подкрепят ни и са обнадеждени.

За нас няма по-голямо удоволствие от това да играем пред пълни трибуни. Сигурен съм, че и срещу „Крумовград" ще бъде пълен стадиона. Не можем да разочароваме хората и да не оправдаем техните очаквания. Не сме постигнали още нищо, тепърва започват трудните моменти за нас", започна Генчев.

„Във всеки мач виждате дуета Сангаре – Алекс Колев. Всеки ще получи своя шанс да играе като титуляр. Приключили сме със селекцията. Вече ако дойде оферта, която не се отказва, тогава можем да разглеждаме, или ако намерим някой много по-качествен играч от нашите.

Първите ми впечатления от турския футболист на проби са добри. Може би ще изкара още един пробен период в паузата за национални отбори. Говорим с него да се върне тогава и да изиграе една контрола. Това, което видях до момента, ми допада.

Но той е футболист за бъдещето. Доволен съм много от селекцията, която направихме. Беше важно да имам пълната власт, всички футболисти, които поисках, бяха привлечени. Съобразявахме се с финансовото състояние на клуба. Качествата им са повече от добри за парите, които платихме за тях. Има обаче много какво да се желае като стил на игра. Надявам се с всеки следващ мач да напредваме все повече и повече", коментира още треньорът.

„Винаги има риск от подценяване, но това е нашата роля на треньорите – да ги свалим на земята. Никой няма да дойде и да чака да го победим с лекота. Ако не се влагаме, няма да имаме успех. Футболистите ме затрудняват в избора, но е по-добре да съм затруднен от много опции, а не да нямаме такива. Който да пусна, ще помогне на отбора да постигне своите цели и да победи", завърши треньорът.