Станислав Владимиров взима Перник с внушителните 81,6% от гласовете

4 общини в областта си избраха кметове още на първия тур

Новини
08:50 - 30 Октомври 2023
3364
Станислав Владимиров взима Перник с внушителните 81,6% от гласовете

Досегашните управници на Перник, Ковачевци, Трън и Брезник запазват постовете си. Балотажи в неделя се очертават в Радомир и Земен.

Станислав Владимиров, издигнат от местната коалиция „Движение за просперитет на Перник” и подкрепен от ГЕРБ печели убедително изборите в Перник и се очертава като кметът с най- висок изборен резултат на областен град в България.

При обработени близо 49% от протоколите на СИК Владимиров води с 81.6 % от гласовете на избирателите. 

В най-малката община Ковачевци победител на кметския вот отново е Васил Станимиров от „БСП за България”, а в Трън пореден мандат печели Цветислава Цветкова от ГЕРБ. В двете общини са обработени 100 процента от протоколите на секционните комисии. Запазва поста си и кметът на Брезник Васил Узунов. Той участва на изборите като независим кандидат, подкрепен от ГЕРБ.

При над 72 % обработени протоколи Узунов има резултат от над 60%. Балотажи се очертават в Радомир и Земен. В Радомир един срещу друг ще се изправят бившият областен управител на Перник Кирил Стоев от местна коалиция "Коалиция ПП-ДБ" /БЗНС, ВМРО-БНД/ и досегашния кмет Пламен Алексиев от ГЕРБ/СДС/. За кметския пост в Земен двубоят ще бъде между кандидата на ГЕРБ/СДС/ Михаил Златанов и Радостин Райчев от „Възраждане”.