Станкушев : Мисля, че са ликвидирали Божанов , за да не се разприказва

Директорът на Антикорупционния фонд каза, че са дали доста доказателства за разследване

Новини
17:49 - 11 Февруари 2024
4407
Станкушев: Мисля, че са ликвидирали Божанов, за да не се разприказва

Всичките тези институции, които съществуват без някакъв видим резултат от работата им, предстои да отговарят. Прекалено много сме им дали и по случая с Мартин Божанов, и по делото „Осемте джуджета”. Трябва да започнат да разследват - свързани лица, клубове, коя е фирмата регистрирала клуба? Първата фирма е собственост на Божанов. Това заяви директорът на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев по НОВА. 

Според него трябва да се разпитат ръководители на специализирани звена.

„Слушах Бойко Рашков, който каза, че 2021 г. само няколко седмици след като става министър, е приел и изслушал съдия Цариградска, Ивайла Бакалова и Антикорупционния фонд. Когато сглобява картината, за да не се получи "теч в системата", пуска папката със събрана информация през деловодството на МВР и направо в ГДБОП. Но същия ден в една медия излиза информация какво се е говорило и какво се знае”, посочи директорът.

По думите му района, където беше убит Мартин Божанов-Нотариуса, е високо охраняван.

„Това е един високо охраняван район. Мисля, че е имало заповед да бъде ликвидиран, за да не се разприказва. В момента, в който се е появил е бил хванат. Защо е бил бит е въпроса? Това е безсмислено. Може би е трябвало да каже, преди да бъде убит, нещо, което е много важно. Или да даде нещо”, предполага Станкушев.