Старата госпожа схруска хамбургера

Северногерманците отново не успяха, Херта отново ще играе в елита на Германия

Спорт
09:57 - 24 Май 2022
2862
Старата госпожа схруска хамбургера

Хамбургер отново не успя да се върне в Първа Бундеслига, след като загуби с 0:2 решаващото домакинство в мача реванш в плейофа срещу Херта Берлин. По този начин тимът от Хамбург ще играе трети пореден сезон във Втора Бундеслига. ХСВ спечели с 1:0 първата среща в Берлин, но на реванша на своя стадион беше надигран от съперника.

Херта успя да неутрализира аванса на Хамбургер от първата среща още в 4-ата минута, когато Марвин Платенхардт центрира от корнер в наказателното поле на домакините, където Дедрик Боята бе оставен непокрит и с глава вкара топката във вратата на Даниел Фернандеш.

Херта продължи да доминира и в 26-ата минута Дедрик Боята отправи много опасен удар, но встрани от вратата на домакините.

Даниел Фернандеш направи страхотно спасяване в 31-ата минута, когато отрази опасен удар на Люка Тусар. Мориц Хайер имаше претенции за дузпа в 48-ата минута, но съдията Денис Айтекин подмина ситуацията.

Минута по-късно пред Хайер се откри нова възможност. Той отправи хубав удар, но Оливер Кристенсен спаси.

Марвин Платенхардт бе изведен на отлична позиция в 54-ата минута и стреля, но Даниел Фернандеш направи много важно спасяване.

Херта поведе с 2:0 в 63-ата минута, когато Марвин Платенхардт стреля директно от фал, изненадвайки вратаря Даниел Фернандеш, който допусна груба грешка и топката влетя във вратата му. Херта беше изключително близо до това да вкара трети гол в 74-ата минута, но Даниел Фернандеш успя да спаси удара на Стеван Йоветич.

Йоша Вагноман направи сериозен пропуск в 80-ата минута, когато Хамбургер можеше да върне интригата в двубоя.

Владимир Дарида пропусна добра възможност в 89-ата минута, но ударът му бе отразен от Даниел Фернандеш.

Херта завърши мача с човек по-малко, но това нямаше значение за отбора от Берлин, тъй като Люка Тусар бе изгонен за втори жълт картон едва в заключителните секунди на добавеното време.

По този начин Херта запази елитния си статут в Първа Бундеслига, а Хамбургер ще играе за трети пореден сезон във Втора Бундеслига.