Стърлинг се сбогува със Сити, Челси се похвали с него

Спорт
16:06 - 13 Юли 2022
2160
Стърлинг се сбогува със Сити, Челси се похвали с него

Крилото на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг публично се сбогува с „гражданите“ преди да бъде обявен официално трансфера му в Челси.

Вчера английският национал е преминал медицински прегледи в Лондон, подписал е договора си с лондончани, след което вечерта е заминал за Лос Анджелис, за да се присъедини към новите си съотборници. Договорът на крилото е до юни 2027 година с опция за удължаването му с допълнителни 12 месеца.

Манчестър Сити ще получи за Стърлинг 47,5 милиона паунда, които може да се увеличат до 50 милиона със заложените бонуси. Самият играч пък ще получава по 300 000 паунда на седмица на „Стамфорд Бридж“.

Очаква се трансферът да бъде обявен официално днес. Ето какво написа Стърлинг преди да се случи това:

„Седем сезона, големи трофеи, спомени за цял живот.

Към треньорския щаб, който изигра огромна роля за моето развитие през годините; към моите съотборници, които за мен станаха нещо много повече от тези, с които съм заедно на терена; към останалите служители и администратори в клуба; към феновете, които неуморно подкрепяха отбора; към всеки, свързан с Манчестър Сити – най-голямо уважение към всички вас.

Благодарен съм всички всички върхове и спадове. Трудните моменти, които имах в някои моменти, тестваха моята сила и твърдост. Те ми помогнаха да мога да застана пред вас в най-добрата си версия.

Пристигнах в Манчестър 20-годишен, а днес си тръгвам като мъж. Благодаря ви за безкрайната подкрепа. За мен беше чест да нося фланелката на Манчестър Сити".