Стеф Къри аут още няколко седмици

Той мина ядрено-магнитен резонанс в четвъртък

Спорт
12:09 - 16 Декември 2022
1317
Стеф Къри аут още няколко седмици

Гардът на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри ще пропусне „няколко седмици“ поради травма на лявото рамоейсърс със 119:125 като гост. Той мина ядрено-магнитен резонанс в четвъртък, който потвърди частично разместване в лявото рамо.

Осемкратният участник в „Мача на звездите“ пострада при около две оставащи минути до края на третата четвърт в опита на „воините“ да наваксат 20-точково изоставане на почивката. Отиграването му, донесло три точки, при 4:16 до края на третата част доближи Уориърс на три точки от Пейсърс.

Но когато крилото на Индиана Джейлън Смит дриблираше в посока страничната линия, Къри се опита да го спре с лявата си ръка. Именно тогава се стигна до проблема и гардът моментално се хвана за пострадалото място. Впоследствие той се прибра в съблекалнята при следващия таймаут. Четирикратният шампион в Лигата завърши с 38 точки, седем борби, седем асистенции и две кражби.

Загубата на Къри за дълъг период от време ще бъде огромен удар за шампионите, които в момента са десети на Запад. Уориърс (14-15) са непостоянни от началото на сезона, в частност при гостуванията си, където имат едва две победи и цели 13 загуби. Къри, действащ носител на приза за Най-полезен играч във Финалите на НБА, има средно по 30 точки, 6.6 борби и 6.8 асистенции за 26 мача.