Стефан Янев се появи в тв ефира, говори за десни мерки

Хората трябва да гласуват за тези, които могат да решават кризи, заяви ексслужебният премиер

Новини
18:12 - 09 Октомври 2024
8328
Стефан Янев се появи в тв ефира, говори за десни мерки

„Основната задача на „Български възход” е да търси път към избирателите и това, което наистина ги интересува. Ние като политическа партия ще предложим решения на тези проблеми. Целта е гражданите да гласуват за хора, които могат да решават проблеми, кризи и да взимат решения. Това коментира председателят на „Български възход” и бивш служебен премиер Стефан Янев.

По негови думи „Български възход” предлага решения във всички сфери на обществения живот. „През годините успяхме да натрупаме капацитет от експерти, които са от различни сфери и са с опит. Te знаят какво, кога и как да се направи”, каза Янев.

„Живеем в порочен икономически модел. След изборите ще очакваме същите хора, които са създали този проблем, сами да го разрешат”, добави той.

Според Янев българското общество е в състояние, в което не трябва да се загърбва социалната политика. „Тя трябва да бъде защитена. Фокусът е в десни мерки, насочени в сферата на малкия и средния бизнес като основен работодател и привличане на достатъчно инвестиции в производства, които са високотехнологични, които създават едновременно висока добавена стойност и достатъчно добро заплащане”, посочи още лидерът на „Български възход”.

Янев коментира и темата, свързана с предложението за връщане на военната служба у нас. „С връщането на казармата младите българи не толкова ще станат войници и ще се научат на нещо, което ще им бъде необходимо по време на война, но за тях това ще бъде вид социализация”, допълни той.