Стефанов: Ако Бербатов стане президент на БФС, ще се прекръстя на Иля Салиев Салиев

Махнах треньор за черно тото, Павел Колев е Христофор Колумб, заяви колоритният бос на Славия

Спорт
15:26 - 04 Декември 2023
8539
Стефанов: Ако Бербатов стане президент на БФС, ще се прекръстя на Иля Салиев Салиев

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов е категоричен, че следващият президент на Българския футболен съюз няма да е Димитър Бербатов. Той сподели, че не би се кандидатирал, но би подкрепил Стилиян Петров, ако не е в екип с Бербатов. Стефанов разкри, че има идеален кандидат, но не назова името му.

"Разговарял съм със Стилиян Петров, веднъж имах честта да се срещна с извънземния Бербатов, дойде с тротинетка и качулка бъдещият кандидат за президент на БФС, каза, че ще дойдат спонсори, имал контакти. И аз вкъщи имам контакти. Ако не си на "ти" с държавата, ако не са да се развива спорта, ако не искат да го разберат управляващите, лошо за тях. Аз подкарах 75-а година, 4 момичета без държавно финансиране за едно голямо първенство могат да ги изкарат 1-2 бизнесмени.

Важното е как са се създали, как са стигнали дотук. Едната ще отиде да играе за Азербайджан, втората за Турция, третата за Франция. За нас ще останат трохите, ако го изпуснем, сме най-големите глупаци. Това е шах, не петанка. Умна и интелигентна нация сме. Трябва държавата да погледне с едното око", каза той.

"Бербатов няма да е начело на БФС. Ако е Бербатов начело на БФС, ще се прекръстя на Иляс Алиев Салиев. Едно време като бях малък ми четоха една приказка: „В едно царство идва един млад цар и решава тия старите не бачкат на полето, избива всички. След две години настъпва болест и царството си заминава“. Нямам предвид себе си. Преди седмица умря един човек, който аз не уважавам, Хенри Кисинджър, отиде си на 100 години човечецът, но ходи в Китай, знае как. Годините не са от значение. Има можещи и неможещи. Аз не бих се кандидатирал. Аз искам да си гледам внучките", заяви Венци Стефанов.

"Трябва човек с голямо сърце, аз мога да казвам не, бъдещият президент трябва да може това да го прави. Борислав Михайлов можеше, но не искаше. Ти па ме тури наравно с Ванга (б.р. - на въпрос кой ще е следващия президент на БФС). Ще се намерят хора. Оптимист съм. Ако пак се избере някоя компромисна фигура, ще се смени след 5-6 месеца и ще сменяме, както правителства, но във футбола нямаш право на служебно", продължи той.

"Ако начело на БФС не застане един обединител, да обедини интересите и на малките, и на големите клубове, но това може да стане само с помощ от държавата. Ще има някои с волейбол да искат да се занимават, някои с гимнастика. В джипа нося 6 топки, един кмет на едно село ме моли от сума ти време, взел съм от нашите. Тези неща нима държавата не може да помогне за това нещо?", продължи той.

"Имам представа какви са разходите, за разлика от някои клубове нямаме задължения. Не сме станали европейски шампиони, но такава ни е завивката, с това се завиваме. Батето правеше всеки месец Изпълком, не съм го виждал повече от 10 пъти в БФС, ама вдигне един телефон, фигура. Ще присъствам на Изпълкома в сряда, но той ще е само да се насрочи изборен Конгрес."

"Разговарял съм със Стилиян Петров няколко пъти и съм му казал: „Бих те подкрепил, ако си без Бербатов“. Нямам против Мартин Петров, той не се навира между шамарите. Аз на негово място не бих го направил, ще си гледам здравето. На Бербатов му е бедна фантазията колко ще го плюят.

Стенли е чисто момче, но не знам ще му издържат ли нервите. Съдиите не са толкова виновни, президентите сме виновни. Ако никой не ги търси и не им предлага, ще свирят колкото могат, а сега свирят колкото им наредят. Знам как да реша въпроса със съдиите, ако зависи от мен Стилиян в момента, в който застане, трябва да е в България, той вика: „Няма проблем, може и по видео връзка“, не става, това е като тия дето са пред камерите и правят секс", разкри босът на Славия.

Относно своя идеален кандидат Венци Стефанов сподели, че има предложение, но не разкри име: "Хората, които управляват футбола, президентът не трябва да е на заплата, не е задължително да е бивш футболист, може вскяакъв да е, трябва да е човек обединител и да накара хората да работят за едно единствено нещо – създаването на млади таланти в България. Има човек, спортен човек, с връзки в Европа, това е само мое мнение. Има 7 милиона души, има 7 милиона мнения. Има независим човек, който може да поеме БФС.100%-ов мъж. Всичко му е развито. Опазил ни Господ да е Кирил Домусчиев. Не е толкова известен."

Президентът на Славия разкри още, че е изгонил от клуба треньора Красимир Мечев, защото е предложил на вратаря Стефано Кунчев 20 000 евро, ако допусне два гола до 30-ата минута в мач на "белите" преди години.

Стефанов коментира думите на изпълнителния директор на Локомотив Пловдив Павел Колев, че в България се уреждат мачове, иронизирайки го, че е открил Америка и кръщавайки го Христофор Колумб.

„Да каже и да докаже. След като знае, Павел Колев от много време е във футбола, не само „ще ти купя колело, ама утре“, да каже имена. Играят черно тото, да докара един, който да каже това съм направил. За тези 28-29 години е много трудно да застанеш пред отбора и да кажеш: „Пуснете до 33-ата минута да ви вкарат 2 гола“, аз така разбирам черното тото, разказвали са ми играят на голове, корнери и т.н. Утре решиш да се разделиш с някой от футболистите. Какво се получава? Затова нека Павел Колев ако знае, да излезе и да каже", каза Стефанов.

"Аз предполагам, че това е черно тото, друг начин не може да има. Ти иначе как да го направиш? Един футболист може да направи дузпа, има такива варианти, някой ако е много твой човек, да го накараш. Какво ще спечелиш от това нещо? Има ли такива залози? Говорил съм много пъти с Цеката (б.р. - Цветомир Найденов), понеже той държи Еврофутбола, може да види къде има ляво-дясно, кой отбор може да направи Шменти капели. Много пъти съм го питал, казва ми, че напоследък няма такива неща."

"Имах един треньор – Красимир Мечев, има един вратар, който още пази, как му беше името, от Пловдив го взех от Векта, черничко момче, хубаво, здраво, ех, забравих му името, Стефано Кунчев. Дойде при мен и ми каза, че треньорът му е казал: „Ако до 30-ата минута допусна 2 гола, ми дава 20 000 евро“, на секундата го изгоних треньора. Има такива хора. Аз знам този човек и ви го казвам, знам за Семерджиев и ви го казвам", разкри президентът на Славия.

"Нека Павел Колев да каже, защото Павел Колев е хубаво да даде отчвт за разходите на едно първенство, на един стадион в Бургас, защото ако се разровят там нещата, така ще замирише. Затова исках Боби да го изгони и затова го изгони Боби и той търсеше пристанища тук и там. Сега като знаеш, кажи. Сядаме, застава. Играчите почнаха да бъзикат Стефано Кунчев. Той понеже са се хванали гуша за гуша в Пловдив, се нападат сега. Павел Колев… майко. Като искаш да информираш Прокуратурата, според мен намираш начин официално да изложиш пред тях какво знаеш и какво може да се постигне. Стефано Кунчев винаги съм го давал за пример като мъжкар, качествата му като вратар не ги коментирам. Лошото е, че след това момчето пострада заради тия неща."

"Ама Павел Колев откри Америка. Христофор Колумб ще го кръстя вече. Бяха се скрили в храстите, залагат в Китай, викам си къде се извъдиха толкова учени с тия лаптопи. Павел Колев да даде отчет за парите. Новото ръководство ще потърси сметка. Павел Колев е известен, че има апетит и написа една книга за Илиана Раева", каза още Венцеслав Стефанов.