Стефка Костадинова отива при Макрон в Лувъра

Срещата е под надслов "Спорт за устойчиво развитие"

Спорт
16:43 - 24 Юли 2024
2221
Стефка Костадинова отива при Макрон в Лувъра

Председателят на Българския олимпийски комитет - Стефка Костадинова, обяви, че ще участва в срещата на върха "Спорт за устойчиво развитие", организирана по покана на френския президент Еманюел Макрон. Събитието ще се проведе утре следобед в двореца "Лувър" в Париж.

На срещата ще присъстват висши държавни, правителствени и спортни ръководители. Сред поканените е и президентът на България Румен Радев. След официалната част, президентът Макрон ще даде прием за всички гости.

Президентът на Българската федерация по волейбол и член на Изпълнителния комитет на БОК Любо Ганев ще пристигне в Париж утре. Той ще присъства на откриването на Олимпиадата в петък заедно със Стефка Костадинова и спортния министър Георги Глушков. Очаква се и Румен Радев да бъде сред официалните гости на церемонията, която ще се състои на площад "Трокадеро".

Министър Георги Глушков вече е в Париж, където вчера взе участие в глобалната спортна конференция на ЮНЕСКО "Промени играта".

Футболната легенда Христо Стоичков също планира да пътува за Париж на 6 юли, за да подкрепи на място българските спортисти.