Стенли: Още четири града искат Мач на надеждата

Плевен, Шумен, Стара Загора и Враца са кандидати за сблъсъка

Спорт
16:02 - 17 Юли 2023
2298
Стенли: Още четири града искат Мач на надеждата

"Вече има запитване от четири града - Плевен, Шумен, Стара Загора и Враца, където също искат да организират "Мач на надеждата". Обаждат се млади момчета, чиито родители са преминали или преминават през коварни болести.

Те също искат да започнат такива събития. Най-хубавото, е че тези съпричастност и доброта се предават", каза бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров.

"Мачът на надеждата" на Стенли ще се излъчи пряко в ефира на bTV Action на 6 септември от 17:00 ч. и ще бъде съпътстван с богата допълнителна програма.

"Всички вече тренират и нямат търпение. Някои от тях ще се качат за 2 седмици на Белкемен. И аз започвам лека-полека да се готвя. Голяма отговорност е да излезем на терена и да зарадваме хората", каза още Стенли.

Десетки звезди на световния футбол ще пристигнат в София, за да вземат участие в благотворителния двубой, организиран от фондацията на бившия капитан на националния отбор.

"Една такава борба и препятствия, няма как да не те променят. Има много въпросителни, които са актуални и днес. Трябва хората да имат вяра и подкрепа. Да знаят, че има живот и след болестта. Да, питаш се "Защо аз, как стана? Откъде идва. Дали съм могъл го избегна".

Нямаше как ние да минем през всичко това, без да се интересуваме какво се случва с другите хора. Този "Мач на надеждата" ще да даде надежда на много хора. Надявам се да надхвърлим една много добра сума и да помогнем на много хора.

Имам големи очаквания - колкото повече, толкова по-добре", надява се бившият капитан на националния ни отбор.