Стенли: В БФС цари простащина и страх от настъпващата промяна

Времето ви изтича!, заплаши рекордьорът по мачове с националната фланелка

Спорт
11:00 - 05 Май 2023
2287
Стенли: В БФС цари простащина и страх от настъпващата промяна

Рекордьорът по мачове за националния отбор Стилиян Петров за пореден път отправи остри критики към сегашното ръководство на БФС.

С пост във Фейсбук Петров, който е част от екипа на Димитър Бербатов, акцентира върху проблемите в детско-юношеския футбол във Видин.

По думите му в системата на БФС има „простащина и некомпетентни ръководители“. Освен всичко в Бояна се чувства страх от настъпващата промяна в управлението на българския футбол.

Ето какво написа Стилиян Петров:

„Простащината и некомпетентни ръководители в системата на БФС. За пореден път председателят на областния съвет на БФС във Видин показва истинската неграмотност на БФС да назначава и опреснява ръководните си органи.

Малките деца в българския футбол трябва да имат достъп до добри съоръжения, които да улесняват развитието им, докато растат и овладяват уменията си. Защо ли тези зависими ръководители в определени райони се отнасят така вулгарно и некомпетентно с нашите футболни таланти?

Адекватните и модерни съоръжения привличат и подтикват децата да играят футбол, подхранват страстта им и ги мотивират да преследват кариера във футбола. Добрите съоръжения се изграждат, за да вдъхновяват младите момчета и момичета, да подпомагат подхранването и култивирането на техния талант и развитието им като цяло!

Добрите съоръжения осигуряват сигурна и безопасна среда за обучение на тези малчугани!

Осигуряването на безопасна тренировъчна среда помага за повишаване на морала им, внушава дисциплина и състезателни нагласи, които резонират както на терена, така и извън него.

Добрите условия за развитие и подходящите съоръжения могат да насърчат децата да участват, да подобрят развитието на уменията, да насърчат психoлогическото им здраве и да привлекат нови таланти!

Страхът от настъпващата промяна и изтръгването на всички тези заклеймени датчици всява още по-голяма паника и напълно необосновани решения на някои хора в БФС и структурите им!

Но нека знаят - времето ви изтича! Бъдещето е на хора, които биха правили всичко в името на българските деца, вместо в името на своите лични интереси и изкривени разбирания. Бъдещето е на българските деца! Вие сте миналото, тъмното и рушащо минало!“.