Стево Пендаровски: Няма да се срамувате от мен!

Първият президент на Северна Македония допълни, че ще бъде президент на всички

Новини
08:14 - 06 Май 2019
1918
Стево Пендаровски: Няма да се срамувате от мен!

Кандидатът за президент на управляващата коалиция в Северна Македония Стево Пендаровски обяви победа на втория тур от изборите, произведен в неделя.

"Ще бъда президент на всички, ще подкрепям правителството във всички важни проекти, но също ще споделям моите наблюдения и ще правя предложения, ще работя в интерес на гражданите. Ще бъда президент, от който няма да се срамувате", заяви Пендаровски на пресконференция в щаба на управляващия СДСМ, след като станаха известни резултатите от вота при обработени 98 процента от гласовете, предаде агенция МИА.

Председателят на Държавната избирателна комисия Оливер Дерковски съобщи, че според предварителните резултати Пендаровски е получил 423 292 гласа, или 51,83 процента, а опонентът му Гордана Силяновска-Давкова е събрала 363 980 гласа, или 44,57 процента.

Пендаровски благодари на гражданите на Северна Македония - македонци, албанци, турци, сърби, цигани, власи, босненци и всички други, за кристално чистите, честни и демократични избори, съобщава ТАСС.