Стига внушения за манипулации на вота, зове Караянчева

Парламентарната шефка е пратила писмо до евроинституциите за външни наблюдатели за вота

Новини
10:31 - 13 Януари 2021
1342
Стига внушения за манипулации на вота, зове Караянчева

Да избягваме внушения, че има манипулации на резултата на вота, това само ще намали избирателната активност, а най-големият губещ ще бъде българската демокрация. С този призив председателката на НС Цвета Караянчева откри първото заседание на парламента за 2021 г., след като днес депутатите се завърнаха на работа след Коледната ваканция на НС.

"Днес откриваме последната редовна сесия на заседанието. Анализите за миналото до сега ще направят социолози политолози, коментатори. Ние, които сме вътре можем само да си припомним, че през последните 4 г. станахме свидетели както на единство, така и на демонстративно опразвани депутатски банки, както на колеги, които участваха на видеовръзки от болничните си легла, така и на такива, които отказваха маски.

Станахме свидетели на бесилка пред парламента, тя бе доказателство, че всички можем да станем жертви на безпринципност", каза още Караянчева.

Тя добави, че скоро партиите влизат в предизборна кампания, но вече някои са започнали битка срещу честността на вота. Председателката на НС напомни, че преди месец изпрати писма до европейските институции, за да има спокойствие, че ще се проведат прозрачни и честни избори.