Стилът сомбре – прическата за есен 2020

Боядисването по този начин придава по-естествен вид

Стил
15:22 - 02 Септември 2020
10279
Стилът сомбре – прическата за есен 2020

Прическите в стил "карантинен" станаха актуални по време на пандемията. Жените оставиха кичурите им да израснат, като заради липсата на боядисване черните корени се превърнаха в нещо съвсем нормално. Освен това започнаха да се подстригват сами, експериментирайки с дължината и обема. 

След като по косите на някои е останало част от любимото им омбре, вече е време да променят това, като се настроят за есента с неговия по-лек вариант - сомбре. Разликата между двете не е само в буквите, а в начина на преливане на цветовете. 

Какво е сомбре? 

При омбрето се получава смесване на два цвята - по-тъмен, който най-често е в основата и много по-светъл, в краищата на косата. Докато при него контрастът между тях е доста голям, то при сомбрето той е много по-малък, като придава по-естествен вид на прическата и придава блясък. 

В случай, че имате стари кичури или сте се боядисвали сами по време на изолацията, сега може да се възползвате от услугите на фризьор, който да освежи косата ви за есента и ви направи сомбре. 

При сомбрето разликата между основния и по-светлия цвят на косата е нищожна. То е идеално за тези от вас, които не искат прекалено светли кичури и боядисване на цялата коса, а просто леко освежаване. За да напомня за цветовете на есента, то отива най-добре на жени с ественокестеняви коси. 

Ето няколко идеи за сомбре, които да използвате: