Стилиян Петров: Нямам търпение да изляза пред българската публика

Ицо Стоичков ще е там, разкри бившият национал

Спорт
09:31 - 18 Юни 2023
3822
Стилиян Петров: Нямам търпение да изляза пред българската публика

"Тази идея не е от днес. Тя се роди още след бенефиса в Глазгоу. Исках всички тези звезди, които присъстваха там, да усетят, почувстват и българската подкрепа за всички борещи се с тази коварна болест", заяви Стилиян Петров - рекордьорът по участия с националната фланелка.

"Винаги съм казвал, че подкрепата на милионите фенове по-света даде на мен и моето семейство позитивна енергия да се борим за нещо толкова ценно... живота!

Заради това исках да благодаря и на всички хора в България - за тази подкрепа, на хората, които ми помогнаха много през годините. Както на терена, така и извън него. Искам всички ние да дарим надежда на хората, които са в същата ситуация", сподели още бившият капитан.

"Това е идеята за този благотворителен мач - да даде надежда, надежда за живот. Да помогнем да се спаси живот, е най-голямата награда. Надявам се, че ще намерим подкрепа в българското общество. Българинът е състрадателен човек. Това се вижда всеки ден. Онези дни гледах репортаж по телевизията за едно момиче от Хисаря, на което са събрали парите за операция в рамките на часове. Доброто и съпричастността са в ДНК-то на хората в България.

Заради това очаквам с огромно нетърпение да изляза отново пред българската публика в “Мача на надеждата”. Особено за такава благородна и близка до сърцето ми кауза", допълни той.

"Колко струва да дойде Рой Кийн в България? Един самолетен билет и задължително да е в стартовата единайсеторка, нищо повече. На всяко едно събитие което организирам, всички звезди идват заради самата кауза и това, което съм постигнал първо като човек и след това като спортист. Всички тези звезди си дават времето безвъзмездно, за да направят едно шоу и незабравима вечер за всички, подкрепили тази благородна и важна за много хора кауза! Те знаят, че искаме да направим нещо хубаво за доброто на хората. Не трябва да се забравя, че големите звезди имат големи сърца. Не може да си голям на терена, а в живота да си нещо различно. Нямах проблеми с нито един от тях. Някои връщаха потвърждението в рамките на броени минути.

Няма как парите да не отидат не по предназначение. Това няма как да се получи, поне при мен и хората, поели тази отговорност. С моя екип сега проучваме ситуацията в много болници, които се занимават с лечението на онкологични заболявания. В нашата фондация постоянно имаме връзка и с хора, които страдат от тази тежка болест. Ще се постараем да помогнем и на някои от тях. Прозрачността, истината и добротата винаги са били на преден план във всички мои действия. Цялата общественост ще имат достъп до процеса и развитието на каузите ни чрез медиите. Ще го предоставим на всички", каза Стенли.

"Помогнах на българи! Благотворителността не е нещо, с което да се хвалиш. Правиш го от сърце и най-вече от собствен личен опит.

Правим различни мероприятия. Основното е турнирът по голф, който е ежегоден. Може би трябва да разкрия, че една от големите награди е да се играе голф в България и всички са очаровани от красотата на игрището. Много съм благодарен на съпругата си Паулина, която е основният двигател на фондацията.

Бившите ми съотборници и треньори в националния отбор на поканата за “Мача на надеждата” се съгласиха в рамките на секунди. Христо Стоичков дори не ми и даде да се доизкажа. Щом казах за мача и датата, отговорът му беше: Там съм, повече не искам и да ми казваш. Викам му, Ице, билетите... и не ме остави да се доизкажа. Там съм не искам повече информация!

Много съм им благодарен за реакцията. Има такива, които не са слагали футболни обувки от години, но веднага се съгласиха да помогнат, за което съм им безкрайно благодарен. Те много добре знаят през какво преминах и заради това са безрезервни в подкрепата", разкри бившият национал.

"Личната ми подготовка върви много трудно. Паулина ме сложи на детокс, започнах силови тренировки, мъка голяма. На 6 септември ще съм в перфектна форма (смее се).

На българските фенове бих казал: "Елате да се забавлявате. Да видите своите любимци отблизо. Тази коварна болест не подбира - няма млади или стари, успели и неуспели! Трябва да помогнем и да дадем надежда на хора в нужда. Няма да можем на всички, но всеки един живот е важен и ценен. Знам, че България е на едно от първите места в Европа по тези заболявания. Това трябва да се промени. Правим малка стъпка напред. Скромна, но от сърце. Датата я избрахме специално - Деня на Съединението, защото само обединени можем да постигнем победа!", заяви още Стенли пред "24 часа".