Стойчев към новите в НС: В опита да светите със светлината на Бойко, ще се изпържите

Новини
14:01 - 15 Април 2021
8685
Стойчев към новите в НС: В опита да светите със светлината на Бойко, ще се изпържите

Политологът Стойчо Стойчев изригна гневно след първото заседание на 45-ия парламент, като захапа новите играчи - Слави Трифонов и Христо Иванов. Доцентът се ядоса, че много лидери в това Народно събрание се хвалят, че са свалили Бойко.  

"Много политически лидери в НС се похвалиха, че са свалили Бойко. Нанай, и за катърите в Славяново е ясно, кой има основен принос за това и кой ще ви нареди сега на трапезата. В опита си да светите с неговата светлина ще се изпържите. Да си слънце е доста самотно занимание.", пусна сарказъм Стойчев. 

Вече съм напълно убеден, че безсрамното двуличие и лицемерието са национални спортове унас. Вече се обяснява в ефира колко добър човек е Славиту, как не бива да го съдим прибързано, как бил хибрид между Царя и Бойко, какъв успешен предприемач бил, как се грижел за сценаристите си все едно са истинско семейство.

И това само час след като Христо Иванов разкри принципните политичесски анкери на институциоанлизиращото мнозинство: Първа цел да махнем Борисов - готово; втора цел да променим конституцията за да разкараме Гешев. Точка. Христо го разбирам - на средния избирател, дори този на София-център, трябва да му се говори конкретно в имена: махаме тоя и тоя, че мн дразнят и готово, настъпи ново утро за България.

Ще взаимствам от Първан Симеонов възклицанието: Хора?!? Вие честно ли след 20 години обяснения, конференции и пейпъри ще обощите всичката си експертиза до: ще променим Конституцията за да махнем Гешев? А това пакет ли ще е с мажоритарната система и данъчната рeформа “Гечев”?, завърши с въпрос политологът.