Стоичков, Балъков и Бончо Генчев отдадоха почит на Трифон Иванов (СНИМКИ)

На годишнината от смъртта на легендарния №3 беше и Георги Василев

Нещо за четене
11:14 - 13 Февруари 2024
5443
Стоичков, Балъков и Бончо Генчев отдадоха почит на Трифон Иванов (СНИМКИ)

Близки и приятели на Трифон Иванов се събраха да отбележат 8-ата годишнина от смъртта на легендарния защитник. Днес пред паметната му плоча на входа на стадион „Ивайло” във Велико Търново бе отслужена заупокойна молитва, а на нея присъстваха легендите от "Златното поколение" Христо Стоичков и Красимир Балъков, които лично подкрепяха майката на Туньо. Бившият треньор Георги Василев и бившият национал Бончо Генчев също бяха на помена.

Трифон Иванов почина на 13 февруари 2016 г.

"На този ден преди осем години ни напусна големият Трифон Иванов. Железният защитник си отиде на 13 февруари 2016-а на едва 50 години.

Иванов ще остане в историята като един от най-добрите на своя пост – Футболист №1 на България за 1996 г., трикратен шампион на България с екипа на ЦСКА, шампион на Австрия с Рапид (Виена), финалист в турнира за Купата на носителите на национални купи.

За националния отбор има 77 мача и 6 гола, бронзов медалист от световното първенство в САЩ през 1994 г. Незабравим ще остане неговият гол във вратата на Русия на Националния стадион "Васил Левски" на 10 септември 1997 г., с който България се класира за Мондиал'98. В последните години от живота си сърцатият бранител заемаше поста председател на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново, където отново демонстрира характерната си всеотдайност и отзивчивост.

Трифон Иванов беше не просто голям мъж, а голям човек и приятел, който ще остане завинаги в сърцата ни!", написаха от БФС за годишнината от кончината на легендата.

Снимки: "Труд"