Стоичков: Елате за вековния юбилей на Етър

Камата и Балъков извеждат легендите за вековния юбилей на болярите

Спорт
13:28 - 19 Април 2024
2724
Стоичков: Елате за вековния юбилей на Етър

Христо Стоичков се обърна към феновете на Етър Велико Търново по повод 100-годишния юбилей на клуба.

„Здравейте приятели, на 25 април ще бъде във Велико Търново, за да уважа този великолепен празник. 100 години Етър, 100 години слава, откъдето са излезли едни от най-добрите мои колеги от българския и световен футбол“, заяви Христо Стоичков.

„Очаквам ви да се насладим на тази великолепна вечер и на тези момчета, които са били историята на великотърновския футбол. Ще се видим на стадиона!“, завърши Христо Стоичков.

В същото време стана ясно, че Камата и Красимир Балъков ще изведат двата „звездни“ отбора по време на култовия мач между шампионския Етър и Пеневата чета – бронзови медалисти от САЩ'94.

Имената на единствените двама българи, избирани в Идеален отбор на Световно първенство, бяха първите, които обявиха организаторите. Христо Стоичков и Красимир Балъков са потвърдили участието си и появата им със сигурност ще предизвика огромния интерес на привържениците.

„Боляри! Започваме да обявяваме имената на легендите, които потвърдиха присъствието си на Празника за стотния юбилей на “Етър” и в мача между “Звездите на “Етър” и “Звездите на България”. Първото име е не на някой друг, а на КРАСИМИР БАЛЪКОВ!

Легенда на “виолетовите”, на “лъвовете” и на световния футбол, с трайно присъствие и успехи в историята на “Етър”, “Спортинг” и “Щутгарт”. Футболист № 1 на Велико Търново за ХХ век, един от двамата българи, избирани в Идеален отбор на Световно първенство. Добре дошъл отново на “Ивайло”!, обявиха от „Етър“.

„Христо Стоичков потвърди с готовност и отзивчивост своето участие в стотния юбилей на „Етър“! И ще изведе Пеневата чета срещу „виолетовите“ шампиони на стадион „Ивайло“. Да описваме ли кариерата и успехите му? Едва ли има българин, който да не ги знае прекрасно. Самият той лично написа своята биография с брилянтните си изяви по футболните терени.

Разбира се, с помощта на своите съотборници, треньори, приятели, което никога не пропуска да подчертае... Най-разпознаваемото име на българин по целия свят. Защото и до ден-днешен, където и да отидете, споменете ли думата „България“, насреща неизменно следва реакцията: ХРИСТО СТОИЧКОВ!“ – с тези думи бе представен най-успешният български футболист за всички времена и носител на Златната топка Христо Стоичков.

Предстои поетапното обявяване на всички легенди, потвърдили участието си в „звездния“ мач.