Стоичков: Който не знае историята, как да заобича фланелката?

Ако и в България имаме стадион за 100 хиляди, и 100 хиляди ще се съберат, каза Камата

Спорт
10:44 - 09 Ноември 2020
2134
Стоичков: Който не знае историята, как да заобича фланелката?

Легендата на българския футбол Христо Стоичков сподели важно мнение и отношение на младите футболисти към играта и към отборите, чиято чест защитават.

В своя сайт Камата написа как е станал футболист на ЦСКА, как е осъществен трансфера му и какво е необходимо на младите футболисти в днешно време.

"Това, че 5 години съм бил щастлив в ЦСКА, никой няма да ми го вземе. Това, което направихме като футболисти на ЦСКА ще остане в историята. Никой не може да го изтрие, макар че много искаха да изтрият. Това, че ЦСКА не ме продаде в Гърция (б.р. - Панатинайкос), беше най-доброто. Имаше такава опция. Всички хора, най-вече в лицето на Добри Джуров, спряха тази сделка. Оставиха ме да се доразвия 1 година в ЦСКА", написа Стоичков.

"ЦСКА е армия! ЦСКА е символ! ЦСКА е огледало за много спортисти. Не сме излезли само ние. Там има световни, европейски и олимпийски шампиони с екипа на ЦСКА. Футболът събира най-много публика. Няма такава организация в света, където през 3 дни да има по 100 000 на стадиона. Ако и в България имаме стадион за 100 хиляди, и 100 хиляди ще се съберат. ЦСКА е създаден и научен да побеждава. И сега е времето да тръгне да побеждава. Трябва да се направи стратегия, защото не става от днес за утре. Стратегия за юношите да се направи.

Заблуждаваме се, ако мислим, че като купим един футболист и утре станем шампиони, ние се заблуждаваме. В България имаме много диаманти, но няма кой да ги полира. Нашето поколение запомни много неща от батковците преди нас. Ако сега питаш някой от сегашното поколение да ти каже някое име от 80-те години, той не знае... 90 процента не знаят, не знаят историята. Като не знаеш историята, какво правиш тук тогава. Как да те култивирам? Това не е да му сложа един кол там и да го поливам всеки ден. Ако не знае историята, ако не я е прочел, как да заобича тази фланелка?", попита Камата.