Стоичков може да стане треньор на ЦСКА Москва

Нужен им е човек с шампионски характер

Спорт
14:35 - 14 Август 2024
2431
Стоичков може да стане треньор на ЦСКА Москва

Авторитетният руски сайт изненадващо обяви, че Христо Стоичков е идеалният вариант за нов треньор на ЦСКА Москва. Според медията настоящият наставник на "червено-сините" Марко Николич не е готов да направи тима шампион.

В Русия смятат, че на московския ЦСКА е нужен човек с шампионски характер и лидер в съблекалнята, а Камата е точно такъв, но проблемът е, че е ангажиран със софийския ЦСКА, на който е съсобственик.

"На ЦСКА Москва му трябва точно треньор като Камата. Заслужава си да пътува от София до Москва и обратно. Още един носител на Златната топка, разбира се! Христо Стоичков е не само прекрасен футболист. Той е армеец от плът и кръв. За съжаление не се задържа дългосрочно като треньор на нито един клубен отбор.

Шефовете в съвременния футбол не разбират, че за изграждането на един състав са необходими три години. Те искаха Стоичков да постига незабавни резултати тук и сега. ЦСКА Москва трябва да помни това и да не се опитва да лети пред локомотива. Русия не е страна, чужда на Христо. През 2011 г. той бе съветник на президента в Ростов. А сега е един от собствениците на ЦСКА София. И това е може би основният проблем, но си заслужава", пише в материала за Камата.

Естествено, вероятността Стоичков да поеме ЦСКА Москва, както се надяват в Русия, е нищожна. Той отдавна е далеч от треньорската професия, а през последните години развива успешен бизнес. Освен всичко това Стоичков започна работа във ФИФА.