Стоичков: Предпочитам Лаутаро пред Неймар

Най-реално е първенствата да се подновят към края на юли, отбеляза българската легенда

Спорт
11:11 - 14 Април 2020
1137
Стоичков: Предпочитам Лаутаро пред Неймар

Легендата на българския футбол Христо Стоичков даде инстаграм интервю за испанското радио "Кадена Сер", в което разкри, че според него повече работа на Барселона би свършил Лаутаро от Неймар.

"Лаутаро е млад, талантлив, аржентинец, който знае как да играе с Меси, има много футбол в него. Той е страхотна инвестиция за бъдещето. Разполага с бързина, повратливост, техника и непримирим дух. Не се съмнявам в качествата на Дембеле, Гризман, Артур, Де Йонг. В тях има бъдеще и трябва да им се даде време. Нужна е стратегия за изграждане на един отбор. Нищо не се гради от днес за утре. Убеден съм, че Коутиньо има качества. Той обаче беше поставен под огромно напрежение. Трябваше да замени Неймар. Всички фенове си го представяха като новия Неймар, но той има други характеристики. Беше принуден да играе на непривична позиция", заяви Стоичков.

Камата коментира и треньора Кике Сетиен, като заяви, че философията му е много зрелищна.

"Трябваше спешен заместник на Валверде. Малко са треньорите с такъв профил и Кике бе на разположение. Този отбор има много потенциал да спечели големи неща", каза Стоичков.

Бившият нападател обаче се изказа скептично относно възобновяването на шампионатите в края на месец май. Той заяви, че дори без публика на стадионите трябва да има най-малко 200 човека, за да се играе и излъчи мача.

"В настоящите условия това ми изглежда невъзможно. Може би края на юли или август е по-нормален период. Най-справедливо е първенството да се доиграе", заяви Камата.ь