Стоичков се кефи на дебютния гол на Лео Меси за Интер Маями (СНИМКИ+ВИДЕО)

Световни звезди наблюдаваха първия мач на аржентинския футболист за отбора на Дейвид Бекъм

Актуални новини
18:00 - 22 Юли 2023
7753
Стоичков се кефи на дебютния гол на Лео Меси за Интер Маями (СНИМКИ+ВИДЕО)

Футболната суперзвезда Лионел Меси направи вълнуващ дебют за отбора на Интер Маями от американската Мейджър Лийг Сокър. Той отбеляза победния гол за успеха на Интер Маями срещу мексиканския Крус Асул с 2:1 във Форт Лодърдейл (Флорида) в среща от груповата фаза на Купата на Лигите, в която участват отбори от Мейджър Лийг Сокър и мексиканското първенство.

Меси влезе като резерва в 54-ата минута и получи капитанската лента. Той бе фаулиран пред наказателното поле на съперника в добавеното време на двубоя и реализира победното попадение в 94-ата минута, пращайки топката в горния ляв ъгъл на вратата на Крус Асул.

След гола Лионел Меси изтича край страничната линия, за да го отпразнува със синовете и семейството си. Победата за Интер Маями бе първа от 23 май насам.

„Знаех, че трябва да отбележа. Това бе последната атака в мача и трябваше да вкарам, за да не се стигне до дузпи“, заяви аржентинецът след двубоя.

„Беше много важно да започнем с победа, защото това е нов турнир и ще ни даде увереност занапред“, добави той.

Четирикратният шампион в НБА ЛеБрон Джеймс, тенисистката Серина Уилямс и риалити звездата Ким Кардашиян бяха сред популярните личности, които наблюдаваха на живо футболния мач. На стадиона бе и легендарният български футболист Христо Стоичков, който коментира мача за местна телевизия.

Камата се развика от радост и вдигна победоносно ръце след гола на Меси, който той вкара от пряк свободен удар, имитирайки Стоичков в мача срещу германците на Мондиала в САЩ'94. Многократно Меси е отбелязвал, че като е пристигнал като хлапе в Барселона, се е учил на майсторлък от Ицо.

"Първият гол на Лео Меси! Божествен!", написа Христо Стоичков профила си в социалните мрежи над видеото с дебютния гол на аржентинеца.

„Когато видях, че получихме правото да изпълним пряк свободен удар, помислих, че така е било писано да завърши срещата. Много съм развълнуван за нашите фенове. Всички тези хора, които дойдоха да видя Лео да играе и да прави това, което може. Това е сбъдната мечта за всички на този стадион и всички в страната да видях Лео в Мейджър Лийг Сокър. Просто нямам думи“, коментира съсобственикът на Интер Маями футболната звезда Дейвид Бекъм.

Той бе в ложите заедно със съпругата си Виктория, дъщеря им Харпър и сина им Крус.

Дебют за американския отбор направи и испанецът Серхио Бускетс. Интер Маями поведе в 44-ата минута с попадение на Робърт Тейлър, а Крус Асул изравни чрез Уриел Антуна в 65-ата.

Във вторник за тима предстои двубой с Атланта Юнайтед в опит да стигне до елиминациите в турнира.


Преди дни Меси подари на Сточков тениска на новия си отбор, а българинът написа в социалните мрежи: "Завинаги ще съм до теб, Лео Меси! Благодаря за новата фланелка! Знам, че с нея ще покориш Америка!"