Стоичков се просълзи в Сливен, получи хайдушки нож

Камата гостува на празника на ФК "Сините камъни", Лечков го нямаше, естествено

Новини
11:37 - 26 Септември 2023
2250
Стоичков се просълзи в Сливен, получи хайдушки нож

Футболната ни легенда Христо Стоичков бе гост на 10-ата годишнина на футболен клуб "Сините камъни" от Сливен. В спортна зала "Васил Левски“ легендата бе посрещнат с родопски гайди, а десетки почитатели на футболната игра скандираха името му - нещо, което остави Камата без дъх и го накара да се разплаче.

Сред гостите на тържеството бяха Балъков, Димитър Димитров – Херо, Христо Порточанов, Валери Божинов и други звезди на българския и сливенския футбол.

Видимо развълнуван от топлото посрещане от публиката в Сливен Стоичков благодари и подчерта, че спортът винаги обединява хората.

На малките футболисти той честити празника и ги окуражи да тренират, за да достигнат до желаната слава:

"За да станеш добър спортист, трябва много пот, много труд и най-важното - да се уважавате, да се обичате и да си помагате".

Димитър Димитров – Херо и Валери Божинов коментираха пред БНР, че за да има развитие българският футбол, трябва държавата да подпомогне детските клубове.

"Ролята на държавата е да създаде условията, т.е. да създаде нужните игрища, нужните терени. Трябва да има повече деца, които наистина да обичат и да живеят, и да лягат и стават със спорта, най-вече и с футбола", заяви Стоичков, който получи подарък сливенски хайдушки нож.