Стойчо Младенов: Съвестта ми е чиста

Който мине през ЦСКА, остава за цял живот, заяви оперативният директор на ЦСКА 1948

Спорт
11:00 - 20 Януари 2023
1511
Стойчо Младенов: Съвестта ми е чиста

Оперативният директор на ЦСКА 1948 Стойчо Младенов коментира любопитни за спортната общественост теми. Екзекутора на Ливърпул засипа с похвали новия наставник на “червените” Тодор Янчев и посочи причините, поради които сложи край на треньорската си кариера.

Стойчо Младенов допълни, че е горд с действията, поведението си и своите успехи, заявявайки категорично, че никой в нищо не може да го обвини, защото е дал всичко от себе си за ЦСКА и продължава да го прави. Също така той е на мнение, че има осъществим начин “армейците” отново да играят четвъртфинали и полуфинали в Европа, посочвайки какъв е той.

"Да говорят хората каквото си искат, изобщо не ме интересува. Гледам си моята работа. В нашия клуб всеки отговаря за поста, на който се намира и за работата, която трябва да върши. Тук няма вмешателство, никой никого не прескача. Всеки има определена задача в своята сфера и си върши работата. 

Оттук нататък Тошко Янчев поема един жезъл, с който трябва да се справи, да го държи здраво в ръцете си. Ако разчита на мен или който и да било друг, няма как да стане.

Така че той много добре знае, беше с мен 5-6 години, много добре знае каква отговорност носи. И затова се спряхме на него. Той има всички качества.

Убедени сме, че ще се справи. Като напрежение, характер, човешки качества, спортно-технически. Знанията, които притежава, идеите, които има - ако ги осъществи, а аз съм убеден, че ще ги осъществи, защото имаме много добри футболисти, пред Тошко Янчев предстоят добри моменти", каза Младенов пред Спортал.

"Умните хора разбират и знаят, че това е нашата професия. И ние трябва да работим - независимо къде. Така че Тошко Янчев е напълно наясно къде попада. Мисля и съм убеден, че това нещо изобщо не му влияе. Напротив. Ще се възползва максимално от условията и възможността да работи с много добри футболисти. При условия, които много малко клубове могат да предоставят. Трябва и ще се възползва максимално.

Каквото е имало - казали сме го. Оттук нататък повече няма да коментирам тази тема. Който иска - е разбрал, който не иска - не е разбрал. Божа работа. Всеки се бори да постигне целите си. Така е в спорта. Не може да бъркаме спорта с политиката или политиката да се меси в спорта. Това са моите виждания и се надявам така да бъде. 

Аз съм душа човек. Никога не тая лошото в себе си. Напротив. Винаги съм бил положителен, открит. Никога не съм таял нещо негативно в себе си. Напротив - оттук влиза, оттам излиза негативното (б.а. посочва дясното и лявото ухо).

Задържам положителната емоция, всичко хубаво остава в моето съзнание. Отрицателното се стремя да го премахна.

Не правя сметки. Какво съм дал, какво съм взел - не правя сметки. Съвестта ми е чиста. С цената на всичко съм защитавал ЦСКА. Скачал съм срещу всички. Така че никой в нищо не може да ме обвини. Съвестта ми е чиста. Горд съм от действията си, горд съм от поведението си, от успехите на терена. 

ЦСКА никога не може да предаде който и да било. Винаги съм казвал: който мине през ЦСКА, остава белязан за цял живот. Въпреки че някои хора се постараха, много се постараха да унищожат и името, и марката “ЦСКА”.