Стойчо Стоев на тръни преди мача с Ференцварош

„Ако допуснем слабост, унгарците ще ни накажат”, заяви треньорът на Лудогорец

У нас
13:50 - 09 Юли 2019
2585
Стойчо Стоев на тръни преди мача с Ференцварош

Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев изглежда на тръни преди старта на квалификациите в Шампионската лига. Утре от 21:00 часа разградчани се изправят срещу Ференцварош на стадион „Групама Арена” в Будапеща. Според Стоев унгарският шампион е опасен съперник и ще накаже всяко отпускане на неговия отбор.

„Ще бъде труден мач, това са турнирни двубои. Трябва да успеем да извлечем добър резултат от първия мач, за да си улесним донякъде втория. Отиваме с нагласата да победим, не просто да направим добър мач. Опитахме се да коригираме слабостите. Ако си позволим да ги допуснем и срещу Ференцварош, ще бъдем наказани. Не отиваме да се затворим, а да играем атакуващ футбол. Няма да пренебрегваме и дефанзивната част на играта”, обясни Стоев на летището във Варна.

„Проучихме ги, естествено. Доста информация вече имаме. И футболистите ги гледаха. Мисля, че сме ги разучили добре. Въобще няма да подходят защитно. Те са отбор, който обича да контролира топката. Изглеждат добре и в двете фази на играта. Контролът на топката ти позволява да създаваш повече голови ситуации, но не винаги е така. Стремежът ни е да контролираме топката и да създаваме положения, от които да отбележим”, коментира още Стоев.

„Въпросителни винаги има пред един треньор. Мисля, че поне за утрешния мач съм ги решил. Най-добре, ако може да запазим вратата суха и да отбележим гол. Опитвам се да предам моето спокойствие. Дано се получи, защото ще бъде напрегнат мач. Стадионът ще бъде пълен, което е хубаво. Трябва да се представим добре”, каза още специалистът.

Снимка: Lap.bg