Стоилов бил болен още от вторник, в БСП мълчат

Политика
12:49 - 21 Юни 2020
8119
Стоилов бил болен още от вторник, в БСП мълчат

Най-новият клъстер на коронавируса в страната - БСП, е на път да изпозарази голяма част от страната. Оказва се, че бившият депутат Янаки Стоилов, който е член на пленума, е бил диагностициран с COVID-19 не вчера, а още във вторник. 

Точно 3 дни след заседанието на Националния съвет той вдигнал висока температура и след консултация с медици е бил приет във ВМА. "Състоянието ми се стабилизира", увери той, цитиран от "24 часа". 

"Вече съм добре, не се чувствам по-различно от нормалното си състояние, но лекарите ми обясниха, че трябва да остана още известно време в болницата, за да се образуват антитела в организма ми, което ще е признак, че съм преборил болестта", казва Стоилов. И с чувство за хумор обяснява, че прогресивните хора са тези, които изпитват всичко ново.

Дано обществената обстановка да не е така токсична. Трябваше по-внимателно да се минава през отделните фази на пандемията, а ние - от строги мерки рязко се отпуснаха нещата, коментира Стоилов. 

В продължение на цяла седмица обаче колегите му от пленума обикаляха телевизионните и радио студия, а голяма част от тях се завърнаха по родните си места. Едва утре членовете на НС и служителите от "Позитано" 20 ще бъдат тествани. Дотогава те само бяха призовани да се самоизолират, но лидерката Корнелия Нинова не ги задължи.