Стойне Манолов: Стипич ми е със съмнителни качества

Исках Любо Пенев за треньор на ЦСКА, заяви бизнесменът

Спорт
11:47 - 10 Юни 2024
1363
Стойне Манолов: Стипич ми е със съмнителни качества

"Не съм съдействал за довеждането на новия наставник на ЦСКА Томислав Стипич. Това изобщо не отговаря на истината, нямам никакво участие в неговото привличане. А и няма как да стане. Не мога да съдействам за треньор, за чиито качества не съм много убеден. Не смятам, че той има нужните качества да изгради силен отбор на ЦСКА. Дано не съм лош пророк, не съм сигурен, че ще изкара до края на сезона", заяви Стойне Манолов.

"Малко ми идва в категорията на Ел Маестро, Крушчич и подобни. Моят фаворит за този пост е българин, това бе Любо Пенев. Той е с доказан силен характер, но явно именно този му характер пречи на мнозина и е причина да не е той треньора", допълни още бизнесменът.

"Валтер Папазки го познавам, изключително точен и коректен човек. Сигурен съм, че рано или късно той ще изведе ЦСКА отново на върха, там къде му се полага. Просто трябва време. Най-вече за да намери точния екип, който да работи. Много са важни хората, които ще управляват. Но е сигурно, че ЦСКА ще спечели от това, че бизнесмен от неговия калибър и като него пое отбора", сподели Манолов, който никога не е крил п ристрастията си към ЦСКА.

"Вижда се от първите им изяви на новото ръководство, че желание имат, но за да разберем, какви са им възможностите и дали отговарят на нивото на клуб като ЦСКА, трябва да свършат някои важни работи. Да не допускат вмешателство в работата им, да отстояват интересите на клуба, да бъдат коректни със собственика.

ЦСКА в момента е пълен с играчи със спорни качества ,които нямат как да бъдат конкурент за шампионската титла. Трябва да се прецени кои от тях да бъдат освободени. Трябва да се привлекат нови, които да бъдат на нивото на тези от Лудогорец, за да може да се преборят с тях. Като видим резултата от всичко това, ще може да преценим и дали тези, които сега са назначени да ръководят ЦСКА имат нужната компетентност за това", каза Стойне Манолов през dsport.bg.

"Щом привържениците са търпели толкова години, ще потърпят още малко. Дълго време предишните собственици се радваха на изключителен комфорт, никой не ги притискаше за нищо. Няма как положителните неща да се случат за един-два месеца. Във футбола всичко се случва постепенно, трябва време една добре смазана машина да заработи", сподели той.

"На този етап Георги Минчев не е в ЦСКА, не мога да кажа, че това изобщо ще се случи. Появилите се информации за неговия трансфер бяха доста прибързани. Той си има клуб, представя се чудесно. Има интерес към него от чужбина, той ще си вземе решение къде да продължи", завърши Манолов.