Столът Флик се клати, поглеждат към Клоп

Спорт
15:34 - 21 Юни 2023
1853
Столът Флик се клати, поглеждат към Клоп

Германската футболна федерация обмисля дали да не се раздели с националния селекционер Ханзи Флик, пишат авторитетните журналисти Кери Хау и Патрик Бергер.

Поводът е естествено неубедителното представяне на Бундестима напоследък. Германия загуби снощи вкъщи от Колумбия с 0:2 в приятелски мач, като тимът вече има 3 поражения в последните си четири контроли.

Преди това германците отпаднаха още в групите на Мондиал 2022 в Катар, като тимът в последните си 16 мача има едва 4 победи.

Макар че никога не биха го признали публично, от Германския футболен съюз проучва всички възможности и условията за евентуална раздяла с Ханзи Флик. Договорът му е до 2024 г. , а самият селекционер  изключва възможността сам да подаде оставка.

Още след отпадането от Световното първенство е осъществен контакт с Юрген Клоп, но той е отхвърлил запитването, тъй като проектът му в Ливърпул все още не е приключил.

Остава да се види дали от Германската федерация ще се опитат да комуникират отново със специалиста, но поне на този етап вероятността той да напусне мърсисайдци е много малко вероятна.

В немските медии се завъртя и името на бившия наставник на Байерн Юлиан Нагелсман като възможен наследник на Флик.