Столичната община дава 1,285 млн. лева за къщата на Яворов

След придобиването на имота общината ще направи неотложен ремонт на сградата

Новини
14:27 - 25 Юли 2019
1933
Столичната община дава 1,285 млн. лева за къщата на Яворов

Днес Столичният общински съвет /СОС/ прие доклад относно предоставяне на съгласие за участие от страна на Столична община в производство по публична продан на къщата на Пейо Яворов на ул. "Г. С. Раковски" 136.

Тодор Чобанов, зам.-кмет по култура и вносител на доклада, каза пред журналисти, че Столичната община е готова да плати 1,285 млн. лв. Това е една справедлива цена за този обект, защото говорим за идеалния център, двора и самата постройка, каза Чобанов, цитиран от БТА.

Той обясни, че общината е проучила много внимателно дали са на лице други вземания, които не са публично-известни и които биха възпрепятствали процедурата по публична продан.

Бяха възложени различни външни оценки и вече сме убедени, че цената, която имаме в момента отговаря на пазарната и е изгодна за данъкоплатеца, каза Чобанов.

След придобиването на имота, общината ще направи неотложен ремонт на сградата. Той обаче не е авариен, сградата не е пряко застрашена, уточни Чобанов. Той съобщи, че има готов и съгласуван проект за обновяването на сградата, дело на арх. Станислав Константинов.

Общината като отговорен стопанин на тази светиня ще се погрижи за нейното техническо състояние, увери Чобанов.