Столичните театри отварят врати

Новини
17:44 - 11 Март 2020
2812
Столичните театри отварят врати

Столичните театри се готвят да отворят врати, след като отмениха постановките си от неделя вечер насам. Голяма част от тях обаче обмислят как да спазят препоръката на оперативния щаб за коронавируса да настаняват хората през място, защото за някои спектакли билетите са разпродадени напълно още преди месеци, предаде БНР.

Народният театър вече обяви на сайта си, че от утре - 12 март, се възстановяват всички представления на двете камерни сцени.

Големият салон е със 780 места и не може да изпълни препоръката на оперативния щаб културните прояви на закрито да са с до 250 души.

Едната камерна сцена е със 135 места, а другата - с 88. Две от представленията този месец и 5 през април са напълно разпродадени. За други пък са останали едва по няколко непродадени билета и се обмисля как да се настанят зрителите.

Тази седмица Музикалният театър трябваше да играе всяка вечер „Фантомът на операта“. Най-касовият мюзикъл е с особен статут, защото за него се купуват специални права и той не присъства постоянно в афиша. При обявената карантина за културата от оперетата казаха, че започват отдавна планиран ремонт. Днес за „Хоризонт“ поясниха, че той ще продължи. От сайта им е видно, че първото представление е за 20 март с „Царицата на чардаша“.

На интернет страниците на повечето театри все още стои информацията, че отменят постановките си за неопределено време, но обещават скоро да актуализират информацията как продължават работа.