Стопля се през следващата седмица

Според синоптиците обаче ще има и слънце

Новини
12:30 - 17 Декември 2023
4084
Стопля се през следващата седмица

Слънчево ще бъде времето днес над по-голямата част от страната. Максималните температури ще бъдат между 4° и 8°, в София около 4°. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен вятър от запад-северозапад.

През нощта ще бъде безоблачно, но в сутрешните часове на места в низините и в котловините видимостта ще е намалена. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 2°, в София около минус 2°.

През деня утре температурите още ще се повишат и максималните ще бъдат между 8° и 12°, в София около 8°-9°. Ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен западен вятър.

По Черноморието също ще бъде слънчево, а вятърът ще е слаб и ще е от запад. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

И в планините температурите ще се повишат и в курортите ще са между 5 и 7 градуса. Ще бъде слънчево. Ще духа слаб, по високите части умерен север-северозападен вятър.

И към времето на Балканите - денят на много места в низините, котловините и около водните басейни ще започне с ниска облачност или мъгли, които обаче още до обяд ще се разсеят, а облачността ще се разкъса до предимно слънчево време.

У нас през следващите дни вятърът в много райони ще стихне и на повече места в низините и котловините ще бъде мъгливо. Максималните температури ще бъдат между 9° и 14°. В четвъртък и петък температурите ще се понижат, а през втория ден ще започнат валежи от дъжд, в планините и планинските райони от сняг.