Стотици на протест пред президентството (СНИМКИ)

Новини
18:27 - 09 Юли 2020
6333
Стотици на протест пред президентството (СНИМКИ)

Демонстрация в подкрепа на държавния глава Румен Радев се провежда пред сградата на президентската администрация. Протестът започна в 18,30 часа, както бе предварително обявено, а десетки хора започнаха да се струпват още преди 18 ч., предаде от мястото на събитието репортер на Lupa.bg.

Повод за протеста е безпрецедентната сутрешна акция на прокуратурата в президенството. При нея бяха претърсени кабинетите на президентските секретари – по правните въпроси Пламен Узунов и по сигурността Илия Милушев, след което двамата са били арестувани.

Адвокат Николай Хаджигенов държи реч пред одобрителния поглед на политолога Арман Бабикян и Велислав Минеков

Протест започна още по обяд, докато течеше прокурорската акция в сградата на президентската администрация. Недоволните казаха, че са се организирали чрез социалните мрежи, обявиха, че са се събрали спонтанно в защита на демокрацията и освиркаха автомобилите на прокуратурата при излизането им от двора на президентството привечер.

Полицейското присъствие пред сградата на президентството остава засилено. На митинга се очаква да говори и самия президент Румен Радев. Към 18,30 часа на протеста дойде и Мая Манолова.

Мая Манолова дойде без маска на протеста