Стотици се сбогуваха със загиналите полицаи

Президент, вътрешен министър и местната власт почетоха служителите на МВР

Новини
17:45 - 26 Август 2022
3540
Стотици се сбогуваха със загиналите полицаи

Стотици колеги, близки и приятели на загиналите бургаски полицаи Атанас Градев и Йордан Илиев се събраха в Гробищния парк на Бургас, за да се сбогуват с тях.

Президентът Румен Радев, служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, представители на държавната и местната власт отдадоха последна почит.

С едноминутно мълчание и полицейски сирени се включиха в поклонението пред паметта ми полицаи и огнеборци от цялата страна.

Под звука на сирените на полицейските коли стотици колеги, близки и приятели на загиналите полицаи Атанас Градев и Йордан Илиев се събраха в Гробищния парк, за да им отдадат последна почит.

Поел съм ангажимент към близките на двамата загинали полицаи, заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев

Съболезнования на близките на загиналите полицаи изказа и президентът Румен Радев, който пристигна в Бургас за траурната церемония. България загуби двама доблестни полицаи отдадени докрай на своя дълг в името на законността и сигурността на българските граждани, каза той.