Стоян Орманджиев: За нас ЦСКА е ракета-носител! Фондацията има бюджет, подсигурен за клуба

Спорт
11:12 - 23 Февруари 2023
1542
Стоян Орманджиев: За нас ЦСКА е ракета-носител! Фондацията има бюджет, подсигурен за клуба

Новият изпълнителен директор на ЦСКА - София Стоян Орманджиев даде първата си пресконференция като ръководител на "червените". Той разкри каква ще бъде неговата роля в клуба и засегна много теми, включително строителството на нов стадион.

Орманджиев сподели, че фондацията, която придоби 40% от акциите на ЦСКА - София, е подсигурила бюджет за клуба, a за да преследва отборът по-високи цели, трябва и увеличение на парите.

"Тепърва ще се запознавам със случващото се в клуба. Нещата се случиха изключително бързо и динамично. Ще разчитам много на Фичо. Радвам се, че ще имам възможността да работя с него. Мисля, че мога да бъда полезен на клуба. Имаме много работа. Много се радвам, че влизам в такъв момент, когато се случват толкова хубави неща. 

Нещата с придобиването на акции от фондацията и моето назначение са взаимносвързани. Бях поканен от фондацията. Аз отговарям за фонд "Спорт", който е свързан изцяло с ЦСКА. Ние тепърва ще придобиваме легитимация и обществеността ще се запознава с нашата дейност. Какво по-добро от това нашият първи проект да е свързан с ЦСКА. За нас ЦСКА е ракета-носител. 

Футболът в днешно време се превърна в отделен икономически отрасъл. Трябват не пари, а много пари. Не искам да навлизам в подробности за бюджети. За да може ЦСКА да построи стадион и да гони високи цели, трябва и увеличение на бюджета. 

Моите функции в ЦСКА ще бъдат равни с тези на г-н Филип Филипов. Ще имаме равни правомощия. Управлението на клуба няма да се промени кой знае колко много. Самият факт, че отборът е на първо място и стадионът е придобит, са достатъчно добри и позитивни новини. Фондацията ще има и човек, свързан със строителните дейности. Бях поканен от фондацията в момент, в който вече имаше договорка с ЦСКА. Фондацията има бюджет, който е подсигурен за клуба. За мен беше ясно, че няма никакъв спор, че фондацията е мястото, където мога да се развивам. А за ЦСКА е безспорно. 

Подготвяме и сайт на фондацията, на който ще има подробна информация. Учредител и основател на фондацията е Данаил Илиев. Той ме покани. Сериозен бизнесмен и човек, с когото имаме много сходна визия за ЦСКА. Една фондация се финансира от дарения. Футболът не е само пари, а и идеи и съмишленици. 

Аз съм новият човек в клуба. Имам страхотно уважение към Филип Филипов, така че трябва да се вслушам в съветите му. Много си съвпадаме в нещата, които мислим. Обичам да работя с такива хора като него. Последните дни много си говорим с Дани Ганчев. С прекрасни впечатления съм от него. Благодаря на семейство Ганчеви за начина, по който ме приеха. Виждам от Дани енергия и желание да си говорим за футбол. Чувствам се в свои води. 

Моите намерения са да мога да помогна с мнения, знания и препоръки. Хубавото е, че клубът има накъде да се развива. Основополагащото е стадионът. Музеят на ЦСКА трябва да е място, което да бъде забележителност. Много се говори как нещо не може да стане и не трябва да се прави по този начин. Нека започнем да си говорим как ще стане и начина, по който ще се получи. Трудно е да се каже как се прави.

Министър Весела Лечева също резюмирано го каза - държавата не трябва да пречи. Не искам да влизам в спекулации. Процесът не е лек, но нас няма какво да ни спре. Пречките засега се прескачат. Всички имаме полза един стадион да стане, колкото може по-бързо", заяви Орманджиев.