Стоянка Мутафова пред Lupa.bg: Уви, още съм жива!

Легендата съжалява само, че не може да чете, не успяла да се прости с приятеля си Юлиан Вучков

Нещо за четене
16:08 - 03 Октомври 2019
9029
Стоянка Мутафова пред Lupa.bg: Уви, още съм жива!

"Уви, не съм умряла. Още съм жива! Няма умиралка, бе!"

Това заяви през смях известната с невероятното си чувство за хумор Стоянка Мутафова. 97-годишната легенда вчера стана обект на злостна фалшива новина. Около обяд из анонимни фейсбук страници, рекламиращи сайтове с фалшиви новини, тръгна мълвата, че се е споминала. Вестта разтревожи хиляди нейни фенове, а репортери започнаха да звънят на близките й, за да проверят какво става.

„Стоянка Мутафова е жива и здрава, в момента съм до нея и обсъждаме нейните творчески изяви. Обадиха ми се стотици хора да проверят, как е възможно да се правят такива спекулации?”, заяви вчера пред Lupa.bg Евгени Боянов, личният мениджър на голямата актриса.

Днес наш репортер се чу за минута със самата Мутафова. Легендата заяви, че е добре и дори скоро ще има публична изява. "Щом вече и слухове се пускат, явно много съм се задържала на земята", прояви за пореден път невероятното си чувство за хумор тя. Единственото, което й тежи, е че не може да чете, тъй като зрението й е силно увредено. Тя съжалява и че не е успяла да отиде на погребенията на поета Любомир Левчев и тв легендата Юлиан Вучков.

"С Юлиан бяхме приятели повече от 50 години. Бог да го прости, голям мозък беше, но и тежък характер. Напоследък се бяхме поскарали за някаква глупост. Не успях да го чуя и да се помирим", сподели още пред Lupa.bg 97-годишната икона на театъра.